Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Храмовий празник св. Юрія у Червоноградському монастирі

У день пам'яті св. влкмч. Юрія Переможця відбулося Архиєрейське богослужіння у монастирі св. Юрія, отців Василіян, м. Червоноград.

Божественну Літургію звершив Преосвященний владика Петро у співслужінні численного духовенства.

У часі проповіді Архиєрей розважав про життя святого Юрія та закликав кожного довіритися Богові у найважчих обставинах життя.

СВІТЛИНИ

Дивний Бог у святих своїх

«Ми подивляємо життя тих, які своєю праведністю, святістю і любов’ю до Господа Бога, а навіть і до ворогів, засвідчили вірність Божому Слову. Своїм життям вони показали славу Божу, що він є тим, хто все сотворив, він є джерелом життя, благословення і нашого людського щастя.

Бувають моменти в нашому житті, що ми не маємо сили йти далі, особливо коли ми сьогодні переживаємо виклики війни. Святий Юрій навчає нас, як кожен має йти дорогою нашого життя. Це навчання полягає у найбільшій заповіді любові людини до Бога і любові до ближнього.» - йдеться у проповіді.

 Владика наголосив, що у найважчих моментах людського життя Бог є біля нас. Він сам на собі відчув терпіння і страждання задля відкуплення людської душі.  Тому, вдивляючись і велику жертву відкуплення і збагачуючись вірою святи, які страждали за Христа, ми хочемо бути Божим народом і сповідувати, що належимо до нього.

Святі свідчили про Бога не лише словом, а й терпінням

«Сьогодні ми пригадуємо св. влкмч. Юрія, якого почитають у всіх християнських церквах та пам’ятають його через свідчення. Перетерпівши різні муки, страждання і насміхання, він засвідчив і показав Божу силу, що останнє слово стоїть не за сильними цього світу, але останнє слово завжди є за Богом. Великомученик Юрій звертався до своїх мучителів не лише словом, а терпінням. Він сіяв правду, яка є в Христі.

Просімо за прикладом св. Юрія бути утвердженими у вірі, яка виявляється у пізнанні Бога. Кожен з нас покликаний до творення, бажання добра і до цього нас закликає християнська праведність – уникай зла, чини добро.

Коли ми святкуємо Господські чи Богородичні свята, то вони збагачують нашу віру, щоб ми не знеохочувалися.» - наголосив проповідник.

Бог сказав і сталося, він повелів і створилося

Єпископ зазначив, що Бог, який створив світ, створив його добрим і не відмовляється від свого творінння навіть тоді, коли воно віддаляється від нього: «Нам на словах легко говорити про любов до ворогів, але тут не йдеться про дружні обійми, а про наше бажання, щоб цей ворог, який робить кривду – навернувся. Нема людини на землі, за яку би Ісус не пролив свою дорогоцінну кров. Бог хоче спасіння кожної людини, а людина, коли хоче отримати спасіння, осягне свою нагороду».

Якщо я з Христом, то хто проти мене

На завершення проповіді Архиєрей сказав: «Будьмо певні, що зло можна перемогти тільки добром. Будьмо тими, хто ділиться своїм словом і вірою. Будьмо тими, хто вірністю і добрими вчинками хоче бути свідками віри у світі.

Нехай через заступництво святого великомученика Юрія, який свідчив і вказував на дорогу людського щастя, наше бажання було джерелом свідчення і присутності Божої».

На завершення богослужіння о. Макарій Солюк, ЧСВВ, від імені ченців монастиря і парафіян храму склав слова подяки владиці Петру за благословення, присутність та духовне слово.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336