Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У конференції католицьких капеланів у Берліні взяли участь українські душпастирі

З 20 до 24 жовтня 2014 року у Берліні відбувалася 59-таконференція католицьких капеланів та пасторальних референтів, в якій взяли участь українські капелани: єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, та о. Любомир Яворський, заступник керівника.

П’ятиденний захід на чолі з військовим єпископом д-ром Ф. Й. Овербеком передбачав крім духовних та культурних заходів окрему програму засідань, на якій про розвиток українського військового капеланства доповів о. Любомир Яворський.

«Перебуваючи тут, у Берліні, та представляючи українське військове капеланство в європейській спільноті, ми відчуваємо неабияку підтримку. Відкритість до нових викликів та готовність до співпраці надихає нас якомога краще працювати задля розвитку нашої спільної справи. Як кажуть, чужого горя не буває, - ці слова підтверджуються тут під час конференції, де ми обговорюємо різні соціальні аспекти допомоги в руслі енцикліки «Evangelii Gaudium» Папи Франциска. Ідеться про допомогу як капеланській службі, так і тим, на кого вона безпосередньо спрямована. В Україні це військовослужбовці, що служать і служили в зоні АТО, а також їхні родини», - підкреслив владика Михаїл.

«Ми маємо військового капелана о. Петра Станька, який захищає докторську дисертацію у Німеччині та вже скоро приступить до служіння при німецькому капеланстві, будучи відповідальним за зв’язки з Україною, - каже владика Михаїл. Нам дуже важливий цей крок в напрямку розвитку українського військового душпастирства силами цілої європейської спільноти, чільне місце в якій посідає Німеччина», - додає військовий єпископ.

За словами владики Михаїла, німецьке військове капеланство в особі єпископа та його помічників, високо оцінює діяльність України на шляху до державного впровадження інституту військового духовенства, як також відзначили практичну діяльність священиків, що допомагають військовослужбовцям у зоні АТО.

СВІТЛИНИ

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336