Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро відвідав парафію у с. Руда-Крехівська

У п’яту неділю Великого посту Преосвященний владика Петро відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці у с. Руда Крехівська. Єпископ очолив Архиєрейьку Божественну Літургію у співслужінні ігумена Крехівського монастир’я о. Володимира Маланюка, ЧСВВ та о. Івана Майковича, ЧСВВ.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія владика розважив над недільним читанням, яке приготовляє нас до світлого празника Воскресіння, через роздуми про відкуплення людського роду.

«Ми чуємо у Євангелії слова про те, як Ісус розповідає, що Сину чоловічому прийдеться страждати. Христос звіщав учням про страждання, але і сповістив їм про воскресіння. У своїй проповіді серед апостолів він навчав, зцілював, а також воскрешав померлих.» - сказав єпископ.

Спрямовуючи погляд на Євангельське читання, де сини Заведея просять про місце у славі праворуч і ліворуч Бога, проповідник зазначив, що ця слава потягає за собою певні труднощі, але в цих труднощах ми хочемо довіряти Божій силі і славі, яка потребує певних людських зусиль і жертви, щоб перенести з відповідальністю.Господь обіцяє апостолам, що славу вони отримають тоді, коли перейдуть дорогою, якою він пройшов. Реакція апостолів викликає заздрість через прохання синів Заведея бути поруч Спасителя і Бога, який ділиться славою і залишає науку, що хто хоче бути першим, нехай буде всім слугою.Ми завжди хочемо йти простою дорогою і бачити тих, які хочуть нам послужити, адже наше життя від дитячих років вимагає служіння. Дорослі служать дітям своєю відповідальністю.

Сьогоднішні часи випробування вимагають сказати у серці, що джерелом влади є ми з вами, які виховуємо дітей і хочемо нести відповідальність за майбутнє.

Наш погляд звернений на Божу силу, щоб вставати з упадків і за чинення добра відповідальний кожен з нас.

Християнстка праведність закликає уникати зла і чинити добро. Ми покликанві творити добро, а не лише не чинити зла - це наша відповідальність.

Господь звертається до нас, показує свій приклад і показує любов у найбільшій мірі відповідальності. Ця любов хоче змінювати і робити добро у цьому світі.

Господь хоче поділитися славою, але закликає до служіння у відповідальності за те, які наші думки, слова і справи.

Будьмо готові послужити ближнім і взяти відповідальність на себе, щоб розділити її з відповідальністю Божою.» - із проповіді владики.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336