Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У V неділю Великого посту єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл очолив Архиєрейське богослужіння у катедральному соборі свв. Апп. Петра і Павла в Сокалі

У V неділю Великого посту єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл очолив Архиєрейське богослужіння у катедральному соборі свв. Апп. Петра і Павла в Сокалі.

СВІТЛИНИ

В часі Літургії єпископ виголосив проповідь, у якій наголосив на вченні Катехизму про віру, якою ми спасаємось:

"Катехизм відкриває глибинне значення у вірі.

Наша віра у Творця дає можливість осягнути сенс і сутність сотвореного світу. Біблійне Об’явлення відкриває нам у сутності світу присутність Бога: ми пізнаємо Творця і світ – Його творіння.» (Катехизм п. 99)

Нашим покликанням у житті є відкриття Бога, щоб доступити до нього і возносити хвалу за його щедрість, якої ми ще не дослідили і не до кінця до неї дійшли. Коли ми будемо пізнавати науку церкви, вона нам відкриється. 

Бог для нас все передбачив і на нас чекає можливість щоденно, щоб ми могли приготовляти себе, коли стаємо на молитву, чи до праці, просити у Бога Божої мудрості і зрозуміти сенс і сутність сотвореного світу.

Молитва і покаяння - це не лише вияв жалю за провини, але і наше прагнення поправи.

Як лань прагне до водних потоків, так душа прагне до Бога, навчає псалмопівець.

Ми хочемо, щоб наше прагнення було успішним. 

Християнин без посту не може реалізувати своїх прагнень. Тільки тоді, коли людина собі щось відмовляє, щоб не грішити. Прощення і піст має бути відкритим перед Господом у своєму серці.

Відмова від чогось, заради діл милосердя - це можливість їх проявляти. Кожен потребує нашого слова, діла і присутності. 

Нашим християнським покликанням є відкривати для себе таємницю, яку гріх закриває в нашому житті і не дає доступу до Царства Божого. 

Ми часто обходимося зовнішніми обрядами.

Іван Хреститель закликав до покаяння, а Ісус Христос хоче це прощення перепустити через нас, щоб через взаємне прощення ми могли доступитися до нього.

Пресвята Богородиця закликає до надолуження за гріхи.

Пресвята Богородиця у Фатімському обʼявленні відкриває нам образ прощення і надолуження за гріхи світу. Піст має вселенське значення і нашими посними діями, ми можемо навернути ворога. Вона закликає до надолуження за гріхи і творення діл милосердя.

Війна - це наслідок гріха

В образі ворога війни ми не бачимо свого гріха чи щось іншого, але тільки зупиняємося на проблемі війни. Війна - це наслідок гріха, він може стати загрозою для суспільства. Кожен може перемінити гріх у собі внутрі і на зовні.

Добрими вчинками ми маємо лікувати рани постраждалим від гріха.

Присвята Богородиця довірилася Богові,  наслідуймо цю довіру в нашому житті, щоб ми могли один одного любити і прощати".

Після богослужіння єпископ подякував за спільну молитву: "Сьогодні маємо унікальну можливість молитися за всіх і всі, що належать до Вселенської церкви моляться за нас. Просімо у Пресвятої Богородиці бути гідними носіями Божого Миру"

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336