Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У Запитові освятили храм Всіх Святих Українського Народу

У неділю, 2 липня 2023 р. Б., преосвященний владика Петро здійснив освячення престолу та храму Всіх Святих Українського Народу у Запитові.

Перед святковим богослужінням Архиєрей освятив воду на подвір’ї храму.

Відтак у співслужінні духовенства було звершено освячення храму та престолу, на якому принесено безкровну жертву.

СВІТЛИНИ

«Сьогодні маємо радісну нагоду, бо освячується Божий дім, до якого приходячи маємо ласку і благословення отримати те, чого прагне наша людська душа.» - з такими словами звернувся Кир Петро на початку проповіді.

Єпископ звернув увагу на євангельський уривок, у якому розповідається про сотника, який не був євреєм, але прийшов, що виконувати свої обов'язки і маючи добре та любляче серце, переживав за свого слугу і хотів, щоб той одужав.

«Сотник, який належав до окупаційної влади, мав напевно зв'язки з іншими, які би допомогли, але приходить до Ісуса. У словах сотника ми бачимо віру, яка є в цього чоловіка. Сотник який був чужинець, в нього Христос знайшов віру.

Кожен з нас, стаючи до молитви, хоче перед Богом відкрите своє серце. Наше прохання має бути наповнене вірою, якої нам потрібно.

Кожен храм Божий є мовчазним свідком нашої віри. Ми, віруючі люди, хочемо бачити Бога не тільки у храмі, але і в серцях, щоб творити добро і бути свідками Божої присутності в житті.

Церква – це кожен з нас, де ми всі разом з вірою хочемо занести молитву до Всевишнього Бога.

Будуючи Церкву ми маємо запитувати себе: Якою частиною церкви є я? Яку частину я становлю?

Ми завжди потребуємо чуттєвого сприйняття і Господь це показує, коли приймає людське тіло, що він хоче спілкуватися з людиною близько, що ми користуємося людськими відчуттями, які Бог дав людській природі.

Приходячи до храму ми даємо Богові можливість послужити для нас. Бог завжди дає вибір кожній людині, щоб була виявлена любов.

Використовуючи наші людські чуття, ми маємо можливість освячуватись.» - із проповіді Архиєрея.

Також проповідник наголосив на вірі Всіх Святих Українського Народу, які вміли виконувати Божу волю в житті і ми сьогодні дивлячись на їх приклад, хочемо їх наслідувати в любові до Бога, завдячуючи Пресвятій Богородиці, якої святкуємо свято Неустанної Помочі.

Після богослужіння адміністратор храму о. Андрій Тарапата склав слова подяки владиці Петру, духовенству, вірним та жертводавцям за участь у молитві, підтримці та допомозі, через яку постав цей храм.

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336