Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

Українська військова делегація вирушила в паломництво до Люрду

12 травня розпочалося 56-те Міжнародне військове паломництво до Люрду. Українські військовослужбовці вже 17 раз представляють Україну на міжнародному рівні у Франції.

Українська делегація на чолі з військовим єпископом Михаїлом Колтуном вирушила з Києва, щоб, подорожуючи, молитися спільно з військовими делегаціями всього світу за мир в Україні та просити заступництва Пресвятої Богородиці для нашої держави, відвідуючи святині Європи на шляху до Люрду.

Урочистим початком паломництва стала панахида за загиблими на Майдані Незалежності у Києві, яку 12 травня, очолив єпископ Богдан Дзюрах, Адміністратор Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви.

Українська військова делегація запалила лампадку на Майдані Незалежності, щоб взяти її із собою та засвічувати під час зупинок у святинях дорогою до Люрда та під час урочистостей у відпустовому місці на півдні Франції. У Римі під час аудієнції представники делегації передадуть лампадку Папі Франциску з вдячністю за його підтримку українського народу та проханням і надалі молитися за мир у нашій державі.

Під час паломництва українська делегація у складі п’яти осіб: військового єпископа Михаїла Колтуна, керівника Департаменту, о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту, полковника Руслана Коханчука, представника Міністерства оборони України, та двох курсантів із Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відвідає Будапешт, Падову, Відень, а також візьме участь в аудієнції Святішого Отця Франциска в Римі. Папа виявив бажання особисто привітатися з кожним паломником, що прямуватиме з Люрда до України.

Повідомляє прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336