Пошук по сайту

У Софії Київській відбувся перший випуск військових капеланів НГУ

У Соборі святої Софії відбувся перший випуск командного курсу тактичного рівня (L-1) військових капеланів Національної гвардії України.

Упродовж місяця військові капелани здобували комплекс професійних знань, умінь та навичок, необхідних офіцеру тактичного рівня військової освіти в межах виконання функціональних обов’язків.

Під час урочистого заходу керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви – єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл та голова Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України – митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан привітали випускників та вручили нагороди.

«Ви підтримка військовослужбовців, а також членів їх сімей. Вірю, що отримані знання стануть вам у пригоді у вашій професійній діяльності», – зауважив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача НГУ полковник Валентин Острижний.

Під час церемонії випускникам вручили сертифікати про завершення курсів підготовки військових капеланів та відповідну відзнаку – патч до нарукавного знаку: «Бути поруч!».

«Сьогодні відбувся дійсно історичний момент. Це не просто закінчення курсу, це ваше бажання йти вперед, розвиватися і надавати якісну та професійну допомогу. Ви світло та підтримка для тих, хто служить у війську», – сказав начальник служби військового капеланства ГУ НГУ полковник Олександр Іздебський.

Джерело

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336