Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив похоронні богослужіння за п. Ярославом Сусом

9 лютого 2024 р. Б., Преосвященний владика Михаїл очолив заупокійну Архиєрейську Божественну Літургію за новопреставленим Ярославом Сусом, батьком владики Степана Суса. Богослужіння відбулося у храмі св. Миколая, що у с. Чишки за участю архиєреїв та численного духовенства.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія владика Михаїл виголосив проповідь: «Сьогодні ми у вірі супроводжуємо померлого Ярослава до вічності, яку нам Господь заповів і приготовив. Євангелист нам запевняє словами Спасителя, що померлі почують голос Сина Божого і оживуть. В Символі Віри ми визнаємо Бога який народився, помер, воскрес і нас відкупив для вічності. Наша віра жива і має запевнення, як для нас, так і для померлого.

Ми зібралися, щоб в імені Церкви обʼєднатися і в імені Церкви молимося, щоб Господь оселив його душу в місці спокійному, де немає болі, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне.

Кожного з нас Бог покликав до життя на землі і до життя вічного і сам прийшов на землю, щоб відкрити нам це життя в якому кожен має своє християнське покликання.

Сьогодні ми маємо відання празника Стрітення, де Симеон прийняв на руки Спасіння і для нього стало це запевненням і відкриттям у вірі. Ми спілкуємось з Богом і відкриваємо для себе Ісуса Христа у Таїнствах Церкви, який збагачує наше життя.

Пресвята Богородиця довірилася Богові і тепер з тим довірʼям нас сприймає і це довірʼя до Бога дає нам запевнення на землі.

Ми сьогодні з вірою, запевненням, вдячністю і молитвами супроводжуємо померлого Ярослава до місця вічного спочинку.

Для мене в житті мій батько залишив не тільки те, що він говорив, але і ті речі, які він робив, що я бачив. Думаю, що і владика Степан має багато переданого від батька в навчаннях і праці, яке він буде наслідувати у своєму житті».

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336