Пошук по сайту

У єпархійному управлінні відбулася пасторальна протопресвітерська рада

28 березня 2024 р. Б., у єпархійному управлінні відбулися збори протопресвітерів та голів єпархійних комісій.

У цей день єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив молебен до Свв. Первоверх. Апп. Петра і Павла у прокатедральному храмі Св. Свщмч. Йосафата.

СВІТЛИНИ

В часі моління Кир Михаїл звернувся до присутніх з духовним словом, у якому розважив про віру святих апостолів Петра і Павла, а також закликав до служіння людям.

«Бог покликав апостолів, щоб змінити світ на краще, щоб по їхньому слові ставалося. Ми це слово втілення бачимо в особі Пресвятої Богородиці, яка довірилася Божому Слову.» - із слова владики Михаїла.

Після молитви владика Петро зачитав вітальну грамоту від Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з нагоди 75-річчя Преосвященного владики Михаїла та привітав від імені усіх працівників єпархійної курії.

Відтак єпископа вітали священники, вірні та Жовківський міський голова Олег Вольський.

Синкел єпархії, о. Володимир Коткевич розповів про підсумки опитування духовенства УГКЦ, а також із духовенством обговорили пасторальні питання.

Префект навчального відділу єпархії о. Іван Пігура розповів про щорічні реколекції і духовні вправи для священнослужителів єпархії, а також про прийом документів для випускників, які бажають навчатися у духовних семінаріях.

Голова Літургійної комісії о. Ярослав Малиш розповів про застосування нового служебника, про щоденну Святу Літургію за Україну у Крехівській обителі.

о. Олексій Яворський розповів про реалізацію проекту купівлі вантажного автомобіля для потреб війська, освячення якого відбулося у цей день.

о. Ярослав Петруха наголосив на пожежній безпеці у храмах і запобіжні заходи, щодо збереження будівель.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336