Пошук по сайту

У Бродах відзначили 25-річчя священства о. Богдана Вихора

У неділю, 21 січня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейське богослужіння у Бродах, з нагоди 25-річчя священичих свячень о. Богдана Вихора.

СВІТЛИНИ

В часі богослужіння єпископ виголосив проповідь: «Сьогодні ми маємо нагоду зустрітися в Церкві, щоб святкувати один одного. Ми молимося за потреби людей на землі, бо Бог на це прийшов, щоб дати себе для людини. Він через нас приходить в життя і цей ключ є у сьогоднішньому Євангелії, де юнак цікавився, як увійти в життя».

Звертаючись із духовним словом до ювіляра, владика сказав, що отець Богдан доклав своїх старань, щоб стати священником, а також доклав старань, щоб бути капеланом у війську.

«Бог відкриває себе через наші дії і через видимий світ. Через те, що ми бачимо у світі, ми творимо світ навколо себе і поділяємо творчу місію Бога.

Порада Ісуса для євангельського юнака була наповнена милосердям до ближнього. 

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя».

Ісус прийшов, щоб дати нам Добру Новину і хоче, щоб ми слідували за ним. Де є любов, там є християнська сила.

Нехай Пресвята Богородиця, яка є нашим ключем надії, буде заступницею і молільницею за мир, перемогу та за наших воїнів.» - йдеться у проповіді.

Після богослужіння була зачитана вітальна грамота від Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава. Відтак єпарх Сокальсько - Жовківський Кир Михаїл привітав о. Богдана Вихора із 25-річчям священства. У своєму привітанні владика відзначив служіння священника, як військового капелана.  

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336