Пошук по сайту

Розпочалися навчання для військових капеланів НГУ

Відкриття навчань пройшло за програмою «Командного курсу тактичного рівня (L-1) з військовими капеланами НГУ». 

На заході були присутні т.в.о. заступника командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний, начальник Національної академії Національної гвардії України генерал-лейтенант Сергій Соколовський, заступник аташе з питань оборони посольства Латвійської республіки в Україні майор Валерій Боднієкс, провідний експерт з міжнародних військово-релігійних питань Національних Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарс Плявінш, почесний Консул Латвійської Республіки Ігор Скоромний, керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви вдадика Михаїл Колтун, заступник Голови Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України по співпраці з Національною гвардією України протоієрей Іван Михайлишин, капелани підрозділів НГУ та представники Національної академії Національної гвардії України.

 

До військових капеланів та усіх присутніх звернувся т.в.о. заступника командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний:

«В умовах війни і майбутнього миру роль церкви є визначальною, а військові капелани, інтегровані в структуру НГУ, здійснюючи духовну опіку особового складу, завжди знаходяться з військовослужбовцями, зігріваючи їхні серця та надихаючи воїнів на Героїчний Чин боротьби за торжество Божої Правди на українській землі. Нехай ці навчання приведуть до поглиблення знань та вмінь, а ви, як військові капелани, будете вдихати духовну міць у всіх, кого ви зустрінете на своєму шляху. Бажаємо вам та всьому науково-педагогічному колективу Академії плідного та успішного періоду навчання. Слава Україні! Героям слава! Разом до перемоги!».

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць хвилиною мовчання та виконали гімн України.

«Вітаю всіх присутніх з початком навчання. Сьогодні, кожен військовослужбовець Національної гвардії України робить все можливе, аби наша країна не втратила свою незалежність. Вам, шановні капелани, бажаю, щоб цей курс відкрив для вас нові кордони до успіху. Вчіться легко, підкорюйте намічені вершини, не сумнівайтеся в собі і поповнюйте свою скарбничку знань гідними здобутками. Нехай кожен з вас знайде свій шлях до успіху, а навчання стане захопливою подорожжю до нових знань і досягнень, які ви використаєте у своїй службі на благо кожного українця та в ім’я спільної Перемоги над ворогом. Слава Україні!», – привітав начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

До військових капеланів звернувся заступник аташе з питань оборони посольства Латвійської республіки в Україні майор Валерій Боднієкс. Він висловив щиру вдячність усім гвардійцям, у тому числі й капеланам за боротьбу за мир та зазначив, що Латвійська Республіка завжди буде поряд з Україною попри будь-які обставини.

По завершенню заходу військові капелани разом з керівником Департаменту військового капеланства Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви владикою Михаїлом та заступником Голови Синодального управління військового духовенства Православної Церкви України по співпраці з Національною гвардією України протоієреєм Іваном провели міжконфесійну молитву перед навчанням.

 Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336