Пошук по сайту

Відбулися похоронні богослужіння за п. Галиною Янкевич

11 та 12 січня 2024 р.Б., у с. Берлин відбулися похоронні богослужіння за п. Галиною Янкевич, яка майже 30 років працювала у економічному відділі Сокальсько-Жовківської єпархії.

Чин Парастасу звершив владика Петро у співслужінні духовенства. Після молитви єпископ висловив слова співчуття родині покійної та склав подяку за її служіння, відзначаючи її привітність, стійкість у вірі та терпеливість у терпіннях.

«Живучи у світі, людина свідома того, що колись настане момент розлуки. Для нас таємницею є зачаття і народження, а також залишається таємницею наш відхід - це все в Божих руках. Св. Ап. Павло навчає: «Бо коли живемо для Господа живемо, і коли вмираємо для Господа вмираємо.».

Стоячи біля домовини, коли проводжаємо наших померлих, ми молимося за упокій душі. Ми хочемо дякувати за дар життя, що Господь покликав людину не тільки до життя земного, але і до вічного.

Важливо памʼятати про тих, які відходять від нас і єднатися з ними у молитві. Через молитву ми маємо нагоду зустрітися з тими, хто відійшов до вічності.

Сьогодні ми поручаємо в Божі руки п. Галину і дякуємо за всі ласки, які вона отримала від Бога і ділилася ними.» - із духовного слова вл. Петра.

СВІТЛИНИ

Чин Похорону і Архиєрейську Божественну Літургію у співслужінні численного духовенства звершив владика Михаїл.

У часі похоронних молінь Архиєрей виголосив проповідь: «Сьогодні нас зібрала причина відходу до вічного життя нашої сестри у Христі - Галини. Ми усі зібралися для того, щоб цю християнську повинність перед Богом її заявити, сприймаючи у вірі життя на землі і у вічності. 

Час, який ми в Церкві переживаємо - це час Господнього обʼявлення. Божим завданням є привести світ до спасіння. Господь приходить для того, щоб направити все творіння.

Сьогодні ми провадимо нашу сестру до життя вічного у нашій вірі, яку Господь вселяє попри труднощі, які ми долаємо, крокуючи до нашої Батьківщини. Нашим покликанням є жити у любові один до одного.

Ми сьогодні відкриваємо перед собою смерть, через яку Господь перейшов і благословив, щоб кожна людина перейшовши через цей рубіж, осягнула вічне життя».

Після погребення єпископ склав слова підтримки та співчуття синові Михайлові і його сімʼї, а також подякував всім за присутність і молитву.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336