Пошук по сайту

Йорданські Богослужіння у Камʼянці-Бузькій очолив владика Петро

У празник Господнього Богоявлення Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у храмі Преображення Господнього, м. Камʼянка-Бузька. Єпископу співслужили: о. Володимир Касіян, парох та о. Андрій Вихор, сотрудник парафії.

СВІТЛИНИ

Архиєрей виголосив проповідь, у якій розважив про обʼявлення Бога для людини: «Сьогодні святкуємо велике свято у літургійному році - Богоявлення. Коли слухаємо Євангеліє то чуємо, що у самому Ісусі Христі приходить до нас Царство Небесне.

Кожного разу коли відбуваються Св. Тайни, вони розпочинаються словами: «Благословенне Царство».

Христос, який приходить на землю, щоб відкрити правду про Отця, хоче розказати яким є небесний Отець.

У сьогоднішньому святі ми відчитуємо велику таємницю. Кожен з нас напевно хоче в серці почути, що ми в когось люблені і важливі, варті уваги і пошани від тих, які є поруч нас.

Кожен з нас є улюбленим сином чи дочкою Небесного Отця, але чи кожен має ці особисті стосунки з Богом, який різниться щоб мати її близько себе?

Роздумуючи над Божою силою в житті людини, ми знаємо що Бог нас не залишає. Ми не маємо відповіді, коли закінчаться випробування, але знаємо, що причиною зла не є Бог, а людський гріх. Людина в серці не шукає Бога, а своєї слави. В людському серці зароджується зло. Божа сила виявляється у людському безсиллі, каже св. Ап. Павло. Господь є той, який захоронить і збереже, а нам залишається обовʼязком бути віруючими, бо по вірі наші дасться нам.

В сьогоднішньому святі, де ми бачимо обʼявлення Пресвятої Тройці, ми хочемо відповісти Богові взаємністю. 

Нехай Іван Хреститель буде для нас заохотою до покаяння в нашому житті».

Після Божественної Літургії відбулося Велике Йорданське Водосвяття.

Пресслужба єпархії

   

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336