Пошук по сайту

ПРОБЛЕМИ З МОЛИТВОЮ? ОСЬ 8 ПОРАД ВІД ІВАНА ПАВЛА ІІ

Якщо ви хочете наблизитися до Господа, дослухайтеся до молитовних порад папи Івана Павла ІІ

Наші серця створені для молитви – мистецтва, яке вимагає практики й терпіння. Багато святих, які жили до нас, навчилося молитися серед безлічі проблем і випробовувань. Їхня духовна мудрість є безцінною і може допомогти нам у наших власних духовних мандрівках, додаючи нам наснаги у щоденній молитовній боротьбі.

Св. Іван Павло ІІ був митцем молитви. Він молився щодня по кілька годин. Папа молився за світ і все більше поглиблював свій зв’язок з Богом. Саме молитва підтримувала його у молоді літа, під час окупації і стала основною частиною його папської діяльності.

Іван Павло ІІ багато писав про молитву, часто давав практичні поради для молоді. Ось 8 порад, які стосуються різних трудностей у молитві і підтримують душу під час випробувань.

1. «Пам’ятайте, ви ніколи не самі, Христос з вами у вашій мандрівці кожного дня вашого життя. Він закликав і вибрав вас до життя у свободі Божих дітей. Звертайтеся до нього в молитві й любові. Просіть Його, щоб наділив вас сміливістю й силою завжди жити у цій свободі. Мандруйте з Тим, котрий є ДорогоюПравдою і Життям

2. «Розарій – це молитва, яку я дуже люблю. Це надзвичайна молитва! Надзвичайна у своїй простоті й глибині водночас… Розарій супроводжував мене у миті радості й досвіду. Я довірив йому багато переживань. Він завжди дарував мені наснагу.»

3. «Молитва, особистий діалог з Тим, хто закликає вас стати Його вірними учнями, повинна бути на першому місці. Будьте щедрими у своєму активному житті… й глибоко занурені у споглядання Божої таємниці. Хай Євхаристія стане серцем вашого дня».

4. «Молитва у поєднанні з жертовністю – це найпотужніша сила в історії людськості.»

5. «Якщо ви справді прагнете йти за Христом, якщо хочете, щоб ваша любов до Нього зростала й міцніла, то ви повинні бути вірними молитві. Це ключ до торжества вашого життя у Христі. Без молитви ваша віра й любов зникнуть. Якщо ви витриваєте у щоденній молитві та недільній Літургії, то ваша любов до Ісуса зростатиме. А ваші серця наповнить глибока радість і мир, які світ ніколи не міг би дати.»

6. «Як молився Ісус? Ми знаємо, що Його молитва була наповнена духом радості і слави.»

∙ На зустріч Тезе до Львова прибуде близько двох тисяч паломників з України та Європи

7. «Якщо важко молитися, найважливіше не зупинятися, не відмовлятися від зусиль. У такі миті зверніться до Біблії та навчання Церкви. Розважайте над життям і вченням Ісуса, записаними в Євангелії. Роздумуйте про мудрість і поради апостолів і переданнями пророків. Вашими молитвами можуть стати псалми.»

8. «Коли ви молитися, то мусите розуміти, що молитва – це не тільки прохання Бога про щось або потребу особливої допомоги, навіть якщо прохальні молитви є справжніми. Молитву має характеризувати також вдячність і захоплення, обожнювання і уважне вислуховування, просьба про вибачення і власне вибачення. Якщо ви будете діяти відповідно до порад Ісуса і постійно молитися до Бога, то навчитеся добре молитися. Господь вас навчить».

http://ugcc.if.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336