Послання 2024

Пошук по сайту

«Ми не маємо права бути байдужими», - заклик священика на похороні героя

5 березня у м. Сокалі священики Сокальського деканату звершили Чин похорону Героя України – Антона Козачука, який загинув 27 лютого 2016 р. у зоні проведення антитерористичної операції.

о. Андрій Дудчак, священик Катедрального храму, наголосив: «Сьогодні у наше місто знову прийшла сумна новина. Новина про те, що ще один воїн, наш земляк, справжній патріот віддав своє життя. Не пошкодував, не втік, не сховався. Коли почув поклик, що потрібно йти - зібрався і пішов. Свідомість вела його до того, що мав захищати кожного із нас! Не себе, не свою родину, а кожного з нас, щоб цей ворог не ступив своїм брудним чоботом на нашу галицьку українську землю.

Антон свій обов’язок сповнив з вірою і честю. І сьогодні кожному може поглянути гідно в очі, але чи кожен з вас гідно йому погляне в очі? Чи наші очі не опустяться? Тому що не вберегли, тому що не захистили, тому що жили своїм буденним життям забувши про те, що там стріляють, що там гинуть люди, що там чиїсь чоловіки, діти, батьки… Кожен із нас має нести цей хрест і цей тягар відповідальності на своєму сумлінні.

Ми не маємо права бути байдужими. Для сім’ї Героя ми повинні стати запорукою підтримки, запорукою опори. Щоб кожен із нас, вийшовши звідси, не забув про них. Тому що, дуже часто, нам це є притаманне: поспівчували, поплакали, розійшлись і забули. Це наша відповідальність і ми маємо гідно і ревно це виконувати».

Згідно повідомлення sokal.lviv.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336