Послання 2024

Пошук по сайту

Архиєрей звершив богослужіння у Червонограді

19 січня 2016 року Архиєрейське богослужіння звершувалося у парафії св. Йосафата м. Червонограда.

У Божественній Літургії з єпископом Михаїлом Колтуном приносили безкровну жертву: о. Зеновій Буньо, декан Червоноградський, о. Михайло Нискогуз, настоятель парафії, о. Ігнатій Москалюк, ігумен ЧСВВ, та о. Роман Сковрон, сотрудних храму.

У проповіді владика зазначив: «Явилася благодать Божа і вона скеровується на відновлення нашого життя, наших стимулів для чого ми живемо, як живемо і що ми можемо самі зробити. Ми усьому цьому завдячуємо цій Божій благодаті, яка приходить на світ і відновлює животворні сили в нашому житті, щоб ми прийняли Бога у Його любові та милосерді. Щоб ми жили Богом, сподіючись на Його величні діла, які Він запевняє у нашому житті, щоби не ми своїми грішними, недосконалими ділами щось здобули, але, щоб Бог через наші діла явив нам свої величні діла, про які ми в сьогоднішніх молитвах освяченнях води кажемо: Великий ти Господи і чудні діла твої, і не має нікого, хто б рівнявся з твоєю силою. Супровід неба на землі являється сьогодні в водах Йорданських, ми чуємо цей голос і приймаємо ту переміну води, освятну Божу благодать, яку ми черпаємо і приймаємо, для того, щоб в нашому житті лунав цей Божий голос, щоб ми його чули і за ним йшли. Щоб жили праведно, гідно, тверезо, в любові Божій, пам’ятаючи про любов до ближнього».

Відтак архипастир сказав: «Ми живемо в тривозі. Хтось думає про силу зброї, хтось живе ненавистю до ворогів, але ми сьогодні відновлюємося в силі Божій і про цю силу ми молимося і пам’ятаємо, щоб ми позбулися грішних бажань, а набралися сили Божої, яка відновлює і дає мир, гідність дітей Божих і запевняє нам свободу. Отут є сила духовної зброї: відновитися, очиститися, наповнитися Божої благодаті, щоб ми могли заявитися в любові один до одного та до Батьківщини. Оце є сила непереможна! Це є сила, яка перемагає всіх і все, це сила, яка відновлює лице нашої землі, лице нашого життя, яка не допустить сили ворожої, щоби вона гніздилася серед нас. Це сила, яку ми готуємося почерпнути з водою, з тим живим словом Божої благодаті, яка наповняю нашу свідомість і життя. Хай цей час послужить нам, щоб ми черпнули тої Божої, очищальної, оздоровчої, цілющої сили і очистили наші душі, той осередок нашого життя, звідки ми будемо черпати силу в усі наші дії, в наш розум, свідомість, в наші ноги, руки, в кожну клітину, щоб ми жили у Божій благодаті».

Після Літургії відбувся Чин Великого освячення води, якою всіх присутніх окропив архиєрей та ієреї.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336