Послання 2024

Пошук по сайту

У монастирському храмі Червонограда відсвяткували другий празник

22 грудня 2015 року в монастирському храмі св. Юрія м. Червонограда відзначили другий празник – Непорочного зачаття Пречистої Діви Марії, та вшанували чудотворну ікону Кристинопільської Богоматері.

Урочисту Божественну Літургію очолив владика Михаїл Колтун. Співслужили з архиєреєм ієромонахи Чину святого Василія Великого та священики Червоноградського деканату. Говорячи у проповіді про Пресвяту Богородицю єпископ зазначив: «Сьогодні виставлена для почитання чудотворна ікона Діви Марії, яка здивувала і не перестає дивувати весь світ. Не тільки, що була непорочно зачата і породила нашого Спасителя, але також тим, що її чудодійні дійства не перестають діяти по сьогоднішній день. Ця чудотворна ікона є серед нас, щоби її чудодійні діла могли свідчити і в нашому житті».

Далі архиєрей звернув увагу на суспільний стан народу і за що варто боротися. «Багато з нас знаходяться в опечалені. Держава та народ доведені до такого стану, що їм загрожує щось дуже важне – свобода. Бог нас створив вільними, щоб ми вільно могли визнавати Його, який свою благодать дає не рабам, а нам – своїм дітям, своєму народові, кожному з нас. Тому ми відстоюємо свою свободу і незалежність, щоби позбавитися рабства, невільництва, бо Господь своєю ласкою хоче нас бачити вільними, щоби розвивалося наше як духовне так і земне життя. Щоб ми могли благословити Господа в тій свободі, яку Він нам дав», - сказав архипастир.

Звертаючись до всього священичого і монашого чину, архиєрей особливо подякував сестрам-монахиням, які «займаються навчанням дітей і це дуже поважне завдання. Церква їх дуже за це поважає і рахується з їхніми стараннями і покликанням». Тож владика заохотив усіх присутніх «підтримувати їхнє служіння у нашій Церкві».

Настоятель монастиря і парафії о. Ігнатій Москалюк, ЧСВВ, зазначив, що «цей рік Божого милосердя є особливий для нас українців, тому що не одна мама відправляє сина в зону АТО, так само дружина чи діти, проводжають своїх чоловіків і татів, щоб ми тут могли молитися, спокійно лягати спати та вставати. Тому віддаючи Ісусові милосердному всю нашу Україну ми в особливий спосіб з’єднані в цій молитві просимо за тих хлопців, які не доїдають, в холоді, в окопах, для того, щоб ми тут могли мати спокій».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336