build professional website

Пошук по сайту

"Бог знає, що нам потрібно, але дає нам можливість, через віру заявитися у наших спільних потребах." - Кир Михаїл у IV неділю Великого посту

У неділю, 14 квітня 2024 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію на Підкамінщині у парафії с. Лукаші.

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: «Споконвіку люди моляться до Бога. Ця молитва потрібна людині, щоб висловити Богові подяку за дар життя. Ми молимося у наших насущних потребах, щоб молячись з вірою отримали Ласку.

Бог знає, що нам потрібно, але дає нам можливість, через віру заявитися у наших спільних потребах, через які єднає нас у Церкві».

Проповідник розважав про старозавітній епізод із апостольського читання, де Господь поклявся Авраамові своєю вірністю і щедрістю, що його потомство буде благословенним.

«Катехизм навчає нас про воплочення Божого Сина, який у визначений момент сходить до людини, щоб піднести її до неба.

У Старому Завіті через пророків Бог приготовляє світ до зустрічі з Сином Божим.

 Про спасіння у Новому Завіті є інша сторінка нашого життя, як ця добра новина сприймається нами через сьогоднішню Євангелію, де Ісус зцілює сина, за якого просив батько.

Господь зводить рахунки з нашими стараннями.

Час нашого переживання і випробування входить у цілісність і якість наших молитов і вчинків, які ми робимо задля перемоги».

Єпископ, розважаючи про досвід молитви сказав, що коли ми зневірюємося у наших можливостях до краю, що зброя не рятує, знаємо, що рятує віра: «Ми з цією вірою і живими молитвами просимо, щоб Господь помножив нашу віру. Ми стоїмо перед випробуванням нашої віри і просимо помогти нашому невірству,  щоб досягти не тільки дня перемоги і становлення миру, а і миру в наших сімʼях родинах і народі. Наш народ розʼєднаний, як на тлі християнської культури, так і на тлі побудови. Кожен мусить скласти іспит на вірність Богові, що ми зробили ближньому, навчитися любити і прощати великою терпеливістю і довірʼям.

Часом наші вчинки є недолугими, але ми просимо Божої сили.

Пресвята Богородиця довірилася і слово сталося тілом. Вона через цю довіру провадить нас, щоб і ми довірилися Богові.

Ми вчимося йому довірятися, а те, що Господь обіцяв Авраамові, що будуть благословенні народи, це благословення приходить до нас і через нашу перемогу буде благословення для всіх народів.

Ми молимося, щоб світ своїми стараннями прикладався до нашої перемоги і їхня допомога була благословенною через старання.» - йдеться у проповіді Кир Михаїла.

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336