build professional website

Пошук по сайту

«Дбати про збереження природи – вияв любові до нашого Творця і Спасителя», – екореферент Сокалько-Жовківської єпархії УГКЦ

В межах Великопосної екологічної ініціативи від Екобюро УГКЦ, в понеділок 8 квітня, відбулась низка духовних, освітньо-виховних та практичних екологічно-патріотичних заходів у с. Заводське, Олеського деканату Сокальсько-Жовківської єпархії.

Цей день розпочали з молитви в храмі Успення Пресвятої Богородиці, де парафіяни роздумували над стаціями екологічної Хресної дороги, а також над екологічною катехизою, в якій отець Юрій Годісь, голова екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, апелював до сумління вірян, щоб дбати про Богом сотворений світ, плекати в собі любов до природи, бережно ставитись до природніх ресурсів, не спалювати сухостоїв, не забруднювати річки, ліси та показувати приклад своїм дітям і внукам відповідального господарювання.

Після молитви у храмі відбувся відкритий урок у школі на тему «Енергоефективність та енергозбереження» за участі учнів 8-9 класів, директора та вчителів, священників, а також старости села та працівників Народного дому. У серце цього екопросвітницького заходу отець Юрій Годісь поставив вчення Святого Письма про створення світу, тематичне вчення книги віри – катехизму УГКЦ Христос – наша Пасха та євангелької притчі про «виноградник і виноградарів». Головним посланням душпастиря-еколога став заклик: «щоб усе, що ми робимо для збереження природних ресурсів робити з любові до нашого Творця та Спасителя, який щедро благословив нас своїми дарами, і в особливий спосіб, даром життя». В межах відкритого уроку присутні також переглянути тематичні освітні ролики, а найбільш активні отримали тематичні закладки від Екобюро УГКЦ з практичними порадами щодо збереження енергії, тепла, води та інших природних ресурсів.

Опісля відбувся практичний екологічно-патріотичний захід за участі учнів 8-9 класів, дирекції та педагогів школи, парафіян Собору Пресвятої Богородиці УГКЦ, а також старости села, завідувача Народного дому, директора сільської бібліотеки а також небайдужих жителів села. Перед початком насадження «Саду Перемоги», які висаджують по всій Україні в межах Всеукраїнської ініціативи УГКЦ «Посади деревом миру», присутні вшанували молитовною хвилиною усіх полеглих за майбутнє у вільній та незалежній державі, спільно виконали Державний гімн і висловили вдячність героям, які 24/7 захищають наше життя.

«Сьогодні 775-й день повномасштабної війни. Окупанти продовжують вести війну, яка перетворилася на геноцид та екоцид українського народу. Але ми боремося за свою свободу і свою землю, заради майбутнього своїх дітей та онуків, за їхнє життя й можливість здобувати нову Україну», – з такими словами звернувся до присутніх о. Юрій.

Опісля вітального слова старости села, пана Володимира Сірого, душпастирі помолилися чин благословення саду й усі приступили до висадження саду – символу незламності українського народу та бажання примножувати природну спадщину Творця.

Бюро УГКЦ висловлює вдячність за підтримку Великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння» та сприяння в організації та проведенні відповідних тематичних екозаходів адміністратору храму Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ в с. Заводське отцю Назарію Василишину, старості п. Володимиру Сірому, директору школи Василю Роїку, педагогічному колективу школи, директору сільської бібліотеки, завідувачу Народного дому, а також всім активним вірянам та небайдужим жителям місцевої громади.

Джерело

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336