build professional website

Пошук по сайту

У Хрестопоклінну неділю Кир Михаїл звершив богослужіння у парафії с. Сапіжанка

У Хрестопоклінну неділю Правлячий Архиєрей Кир Михаїл звершив богослужіння у парафії с. Сапіжанка.

Єпископ у часі проповіді роздумував про дари, які людина повинна розвивати у своєму житті: «Господь нам дав дари, якими ми втішаємося - це віра, надія і любов, ці дари щасливлять людину, коли вона їх розвиває. Ми бачимо велику Божу любов, про яку він не тільки говорив, але показав її на хресті. Смерть на хресті була запевненням любові у житті, щоб ми могли ним пишатися і мали ціну свого служіння і жертви».

СВІТЛИНИ

Проповідник наголосив, що через воскресіння Ісуса Христа ми маємо запевнення у житті вічному, про яке він сам оповідає своїм учням і апостолам, коли з’являється їм після воскресіння з мертвих.

«Ми пізнаємо Божі діла і віддаємо Богові хвалу з вдячності за дар життя, яким Господь нас наділяє. Господь хоче, щоб ми не були споживачами у світі, але були співтворцями. Через це Бог дає плоди і дари, щоб через них ми розвивали світ.» - йдеться у проповіді.

Архиєрей закликав розвивати віру, плекати любов в серці до Бога і до ближнього. Життя полягає у наслідуванні Ісуса Христа і він для того прийшов, щоб послужити для нас і стати прикладом. Цитуючи Катехизм, владика наголосив, що Бог Творець все надихає Божественним Духом і до життя посилає Сина, щоб нас спасти. Нашим завданням є поручитися Божій волі і просити допомоги в немочах. Роздумуючи над покликанням апостолів проповідник наголосив, що Ісус поставив завдання апостолові Петрові через переконання в любові, бути добрим пастиром. Як Ісус Христос полюбив, так і залишив апостолам, щоб вони любили Церкву. Він віддав життя за нас, щоб ми любили один одного.

Вдивляючись приклад служіння апостолів і їхню любов до Бога і ближніх, єпископ закликав до молитви за військових: "Молімося, щоб Бог дав сили воїнам взивати на поміч його, Богородицю і святих. Щоб вони могли витримати, повернулися живими і здоровими, бо роблять святу справу і їх церква благословила на захист Батьківщини. Це свята справа, до якої ми з грішним серцем не можемо приступати.» - йдеться у духовному слові

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336