build professional website

Пошук по сайту

"Сьогодні ми розважаємо про страждання і відкуплення, яке відбувається на хресті" - владика Петро у Хрестопоклінну неділю

У неділю, 7 квітня 2024 р. Б., Преосвященний владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії с. Острів, Буського деканату.

Перед богослужінням на подвір'ї храму Архиєрея зустріли парафіяни та адміністратор парафії о. Мирон Палчинський.

Після читання Євангелія єпископ виголосив проповідь: «Сьогоднішня неділя дає нам до розважання знамено і предмет смерті Спасителя. Розпʼяття є знаменом перемоги над всяким злом. Ми дивлячись на хрест пригадуємо, що Господь зробив для нас і визнаємо це у Символі віри».

Владика зазначив, що брати на себе хрест і йти за Христом - означає прикликати Божу волю в житті.

СВІТЛИНИ

«Часто Божа воля здається недосяжною до нас, але Бог який стає людиною, хоче кожного з нас спасти. Бог показав нам дорогу, якою ми маємо йти.

Хрест, який ми несемо через своє життя, часом є з людського сприйняття покаранням чи прокляттям. Але ми, християни, так думати не можемо, бо знаємо, що це наслідок людського гріха.

Людина шукає сили в Господі і Боже слово вчить носити тягарі один одного. Як часто ми хочемо бачити того, хто поруч зверне увагу чи розділить страждання. Кожен з нас відчуває виклики і потреби нашого життя.

Людина згрішила і підписала вирок смерті за гріх, але Господь не захотів, щоб людина щезла, а захотів її відкупити. Господь хоче виявити своє милосердя і любов. Ісус молився за тих, хто його вбивав і просив для них прощення.

Сьогодні ми розважаємо про страждання і відкуплення, яке відбувається на хресті, на якому підписано прощення гріхів, щоб ми могли жити вічно. Дивлячись на хрест розважмо, що Господь зробив для мене, скільки разів подав руку допомоги, щоб ми ставали з гріха через Святу Тайну Сповіді.

Поновімо сьогодні старання і наміри, які ми зробили на початок посту у відреченні чи відмовлянні у чомусь. Бог хоче, щоб ми стали святими. Св. апостол Павло навчає, що воля Божа -святість ваша.» - із проповіді Архиєрея.

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336