build professional website

Пошук по сайту

Владики єпархії звершили парастас за спочилою Стефанією Мілян

Преосвященний владика Михаїл у співслужінні владики Петра та духовенства звершив Чин Парастасу за спочилою Стефанією Мілян, мамою владики Йосифа.

Після заупокійної молитви Кир Михаїл висловив слова співчуття родині покійної та наголосив, на молитві за померлих. «Для нас є обов’язком померлого похоронити і записати в книгу вічної памʼяті. Сьогодні ми виконуємо цей обовʼязок, адже слугиня Божа Стефанія своїми молитвами і служінням вписала себе в життя на землі і в життя вічне. Мамине виховання вписується в наше життя, памʼять і серце. Ми цю памʼять несемо в життя і молимося, щоб Господь її упокоїв. Не тільки родина, а вся парафія покликана цінувати кожного мирянина і має служити кожному за життя і після смерті.» - йдеться у слові єпископа.

 Пригадуючи стосунки із своєю мамою, проповідник наголосив на служінні, адже вона своїми стараннями докладалася до чогось великого, виховуючи маленького хлопчика - виховала єпископа.

«Ми сьогодні дякуємо за те, що вона народила, дала християнське виховання і присвятила своє життя служінню. Сьогодні ми прийшли, щоб віддати пошану і подяку - це наш християнський жест. Християнське життя полягає у прощенні. Вона відійшла заслужено, для неї смерть стала умиротворенням. Нехай Господь удостоїть її великої нагороди. Пресвята Богородице, що народила Ісуса Христа, ти цілковито присвятила себе для Бога і людей, ми молимось до твого заступництва за кожного з нас, а сьогодні поручаємо тобі слугиню Стефанію, щоб ти супроводжувала її до обіцяного царства Божого.» - йдеться у проповіді Архиєрея.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336