build professional website

Пошук по сайту

Вулицями Буська пройшла Хресна Дорога

У Першу неділю Великого посту вулицями Буська пройшла Хресна Дорога.

Молитву очолив єпископ Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл із духовенством місцевих храмів і священнослужителями Буського та Олеського деканатів.

СВІТЛИНИ

На початку молитовної ходи Архиєрей виголосив духовне слово: «Ми сьогодні зібралися на Хресну Дорогу, щоб розважити про найбільшу жертву нашого Спасителя. Ісус Христос запрошує нас разом з ним пройти хресний шлях до перемоги.

Ця Хресна Дорога була властива для Гетсиманському Саду та Єрусалиму так, як Різдво Ісуса властиве для Вифлеєму, але тепер ми зближуємося з Христом тут, щоби так, як він розумів світ і ми могли розуміти.

Завданням Ісуса було нам простити гріхи, щоб ми покаялись, бо гріх спричинює терпіння, смерть і хвороби. Ради того, щоб перемогти гріх, Ісус хоче пройти через нашу долю, щоб ми могли його хрест прийняти з любовʼю.

Христос пройшов Хресною Дорогою, щоб перемогти гріх. Ми також хочемо перемогти гріх, яким є війна і страждання нашого народу, щоб осягнути мир, який Ісус приніс на землю, якого світ не може дати.

Церква засуджує війну, але благословляє йти на неї, щоб захищати. Ми своїми стараннями будемо допомагати всім у потребі.

Нашими терпіннями, терпеливістю і любовʼю ми будемо перемагати себе, світ і здобувати мир для України».

Хресна хода завершилася біля місця, де спочивають тіла Героїв, які поклали своє життя в терпінні задля перемоги.

Владика наголосив на їхній жертві та закликав до шанування їхнього подвигу.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336