build professional website

Пошук по сайту

Владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у Артасові

У неділю по Різдві владика Петро здійснив пастирський візит до храму св. Параскевії с. Артасів, Дублянського деканату та звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

У часі богослужіння Архиєрей звернувся до вірних із духовним словом: «Господь захотів стати одним з нас, але людина від початку не сприйняла Божого Сина і Пресвята Родина мусіла народжувати свого Сина у стайні.

В Різдві ми подивляли те, що Бог стається одним з нас, а сьогодні розважаємо про 3 особи: царя Давида, св. обручника Йосифа і св. ап. Якова, родича Господнього.

СВІТЛИНИ

Господь хоче бути близькими до нас і так, як кожен з нас має свою родину і своє походження, так само і Син Божий, є тим, який приймає на себе людську історію».

Проповідник наголосив, що важливим є той момент, що Бог, який приходить на землю, має свою історію через людей. Він є близьким до нас і належить до нашої сімʼї. Також розважаючи про родинні звʼязки, владика звернувся до євангельських рядків, де ми чуємо слова Христові, що мати і брати для нього є ті, які слухають Слово Боже і зберігають його. Також наша молитва є для того, щоб своєю увагою ми памʼятали тих, хто до нас належить. Господь не є далеким Богом, а близьким і дуже рідним для нас.

«Людина, яка створена на образ і подобу Боду, часом немає часу для Бога, а Бог завжди очікує на людину. Ми дякуємо Господеві, що ми є близькими і дорогими для Бога, адже за кожного з нас він пролив свою кров.

Сьогодні в останній день року ми хочемо подякувати за непростий рік і хочемо перепросити за лінивство, байдужість і брак уваги до тих, хто оберігає нашу землю. 

Роки ми встановлюємо для себе, щоб показати що цей час для нас закінчується. Варто задуматися, як ми це життя переживаємо.

Бажаю всім нам, які називають себе християнами, щоб святкуючи ці свята, вони пригадували Божу близькість і благословення, а також щоб оживляли нашу віру.

Для християн є важливий момент, що ми належимо до родини Божої і він для мене є рідною людиною.» - із проповіді владики.

Пресслужба єпархії 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336