build professional website

Пошук по сайту

Храмовий празник та пам'ятні дати відзначити у 110-літньому храмі с. Тетевчиці

Преосвященний владика Петро відвідав парафію Собору Пресвятої Богородиці у с. Тетевчиці з нагоди храмового празнику, а також 110-ліття храму, 30-ліття парафії та 20-ліття священичого служіння адміністратора парафії о. Руслана Крищука.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння владика Петро виголосив проповідь: «Сьогодні у Євангелії ми чуємо про Пресвяту Родину. Ангел з’явився Йосифові, щоб той брав дитину з Марію і втікав задля збереження життя.

Ми бачимо, як часом людина переповнена злом, хоче зберегти щось і покладається тільки на себе. Ми також бачимо Божу силу і Боже провидіння, яке діє в житті, бо він є тим, хто береже і відганяє всяке зло. Ми бачимо ситуацію у якій живемо. Ми бачимо як сьогоденний Ірод не рахується ні з чужими, ні зі своїми. Святкуючи Різдво ми маємо нагоду відновити у собі Божу силу і віру.

Ім’я Еммануїл означає – З нами Бог, а ім’я Ісус означає – Бог спасає, він є Cпасителем світу, він є моїм Cпасителем, моїх дітей, моєї Батьківщини. Як важливо у святі Різдва побачити Божу силу і всемогутність, що у Бога немає неможливих речей".

Єпископ наголосив, що Пресвята Богородиця у Благовіщенні доручилася Божій волі у якій є сила, яка покладена на Бога, бо він є той, який попровадить у житті. Дивлячись на життя Пресвятої Богородиці, бачимо, як вона пережила перешкоди, але Господь переводив її через це.

Також проповідник закликав вдивлятися у довіру Богородиці, адже жодна мати не хотіла би народити дитину у стайні, жодна мама не хоче втікати і бути на чужині, бо хоче, щоб дитина зростала у своїй Батьківщині, жодна мама не хоче бачити, як терпить її дитина. Пресвята Богородиця супроводжувала Ісуса у терпіннях, на Хресній Дорозі і своїми руками вкладає до гробу. Читаючи уважно про воскресний ранок, чуємо, що біля гробу не було Пресвятої Богородиця, бо вона вірила у сказане Боже Слово. Ап. Павло каже, що віра від слухання. Господь є той, який провадить людським життям і навіть смерть не є перешкодою втішатися Божої присутністю.

«Святкуючи свято у розрусі і сумі ми запитуємо себе, як довго це буде тривати. Ми хочемо залишатися народом, який вірний Господеві. Все рано чи пізно закінчується. Помирають ті, які є причиною зла. Для нас сьогоднішнє свято Різдва і Собору Пресвятої Богородиці має підтримати нас у вірі.

Бажаю у цьому Різдві відчути радість Божої присутності. Нехай Пресвята Богородиця буде вчителькою слухання і довіри Божому Слові.» - із проповіді вл. Петра.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336