build professional website

Пошук по сайту

У храмі Воздвиження Чесного Хреста в Бродах відзначили 15-років спільноти "Матері в молитві"

У празник Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці св. Анною, Преосвященний владика Михаїл відвідав парафію Воздвиження Чесного Хреста в Бродах, з нагоди 15-ліття спільноти "Матері в молитві" та освячення медичного центру. 

СВІТЛИНИ

«Сьогодні маємо можливість поглиблювати віру і любов Божу до сотвореного світу, через призму Божої Матері та через призму материнства.

Наш Катехизм формує нашу віру в те, як Бог творив цей світ і дав силу, щоб ми множились і наповнили землю. Це заповітні слова для всіх нас, що маємо можливість успадкувати творчу силу.

Бог наче митець споглядає на світ, любується ним і бачить в ньому образ свого Сина. Цей Божий задум сповняється через нас, а ми наповнюємо світ життям у його любові. Він хоче, щоб цей світ нашого життя ми могли любити. Так, як Господь пізнає в нашому лиці своє лице, так і ми пізнаємо в його лиці своє.

Йоаким і Анна, будучи бездітними, здавалося б, молилися безнадійно. Вони молилися, щоб Господь покрив їх своєю ласкою і забрав ганьбу. Як довго і вірно треба було чекати. І Господь дає  ласку Непорочного Зачаття, яке сьогодні святкуємо. В цьому зачатті розвивається материнська любов св. Анни. Та, що сподівалася і мала прагнення - Господь це прагнення задовільняє.

Божий промисел і любов Божа множиться, розвивається в нашому світі і доходить до наших днів для того, щоб разом з Богородицю могли долати силу зла.

Пресвята Богородиця є тою зіркою, яка предзвіщає нам того, хто має народитися і сприймати світ життя, щоб ми могли розділити любов, яку Господь дав в наше життя. На жаль, ми цю любов розмінюємо на тлінні приємності, які проминають і стаємо спраглими любові.

В наш час, ми всі молимося і хочемо, щоб припинилася війна. Це наша тема ,попри всі потреби нашого життя. Ми не забуваємо про тих, які в різних потребах перебувають. Цей виклик в нашій Державі ми маємо прийняти з відповідальністю для життя. Воно було подароване з любов'ю, тому тепер в терпіннях і загрозах маємо цим даром любові ділитися з тими, хто потребує помочі. Церква заохочує, щоб ми могли діяти в світі через призму Євангелія.

Дякуємо Богові, що харизма о. Ярослава розвивається для того, щоб послужити і щоб той хто потребує, міг возрадуватися.

Єпископ наголосив, що часом слово і погляд чи бути поруч, може стати більшою підтримкою, аніж відмова щось дати чи чимось поділитися.

Звертаючись до матерів, Архиєрей розважив про приклад молитви Пресвятої Богородиці, що вона незнаючи, як все станиться покладалася в руки Божі.

«Ми молимося про мир, про збереження життя і не знаємо, як це станеться, але ласка Божа має пройти через наше прагнення і через нашу віру.

Нехай Пресвята Богородиця буде запевненням у наших сподіваннях, що вона нам допоможе і станеться нам те, що настане перемога над злом, війною і гріхом». – Із проповіді Кир Михаїла.

У цей день також відбулося освячення медичного центру. Під час освячення владика Михаїл закликав всіх працівників бути добродушними та щиросердечними, як це робив св. Миколай: «Сьогодні освячуємо це приміщення, де ви будете робити добрі справи для людей. Добро потребує щирості в великодушності. Господь каже, щоб ми даючи не прагнули відплати, а робили це в тайні, тоді ця справа буде свята».

Також у цей день Броди прощалися із полеглим воїном. У часі молитви Архиєрей звернувся із духовним словом: «Сьогодні ми робимо святу справу, супроводжуємо нашого співбрата, якого ми благословили, щоб він йшов на війну, щоб йшов боронити Батьківщину. Батьківщина, є щось більше, аніж власне життя, бо він пішов, щоб захистити життя своїх ближніх. Це вірність і за неї Господь платить своєю нагородою.

Хочу, щоб ми всі вчилися прощати, щоб могти жити в мирі. Задля цього миру ми зібралися, бо він для нас найдорожчий і за нього треба платити великою ціною.

Христос Воскрес і дав обіцяний шлях до Царства Божого. Вмираючи, ми очікуємо на наше краще майбутнє і до цього кращого нас Господь провадить через Євангеліє».

Пресслужба єпархії

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336