build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив Божественну Літургію у с. Оплітна

У неділю, 15 жовтня 2023 р. Б., Правлячий Архиєрей Кир Михаїл відвідав парафію Положення ризи Пресвятої Богородиці у с. Оплітна, Жовківського деканату.

Перед богослужінням на подвір’ї храму єпископа зустріли парафіяни та священники чину св. Василія Великого та сестри-служебниці, а о. Доротей, ЧСВВ, який опікується парафією, запросив до спільної молитви у храмі.

СВІТЛИНИ

«Ми сьогодні разом молимося перед Богом один за одного і за всю Україну.

Молитва Церкви є такою, яка все об'єднює. Церква молиться, знаючи всі пережиття людей, які потребують помочі - це обов'язок Церкви і нас молитися за всіх і за все.

Бог дивиться на світ і дбає про нього. Він цілком не залишив нас на призволяще, але дав все, щоб люди через свої дари могли засвоювати землю. Бог дав нам все, для того, щоб ми могли все у собі відкривати і це духовне збагачення з Божою Ласкою щоб ми могли виявляти.

 Св. Апостол Павло сьогодні промовляє у Апостольському читанні, що маючи великого заступника Ісуса Христа, перемагає всі труднощі і не боїться терпінь і досвідчує, наскільки Ласка Божа перевершує терпіння. В терпніннях ми маємо перемагати себе, щоб ставати кращими. 

Ми через гріхи, через червиве коріння гріха, всі грішимо. Ми народжуємось у грісі і відроджуємося через Хрещення, тайну Церкви і хочемо ставати кращими, щоб звільнитися від недуг.

Людина молиться про Божу силу, яку Господь запевнив нам.

Євангелист сьогодні заохочує нас до доброчинності і великодушності.

Доброта – це так, як Господь є добрий і дає сонце на грішників і праведників, але від людини залежить, як вона це прийме.

Св. Миколай робив чуда, бо він не чекав вдячності, він шліфував своє серце у щирості. Так, як Господь дав нам свою подібність і ми маємо тягнутися до Бога.

Щирість його нехай передається кожному з нас в з взаємністю любові увійде в наше життя». – із проповіді владики Михаїла.

Пресслужба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336