build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у Соснівці очолив владика Петро

У неділю, 15 жовтня 2023 р. Б., Преосвященний владика Петро відвідав парафію св. первоверх. Апп. Петра і Павла у Соснівці, де зустрівся із молодіжними спільнотами.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Не раз в житті ми досвідчували Боже милосердя, як Бог з милосердною любов'ю дивиться на нас. Як часто ми казали, що жаліємо за свої гріхи і обіцяли виправитися і продовжуємо це робити у святій сповіді, бо потребуємо цього милосердя на протязі свого життя.

В житті бувають моменти, коли ми можемо когось образити і часто це стосується тих, кого ми любимо і ми відчуваємо, що вчинили якусь кривду, нам хочеться підійти до когось і просити пробачення. Часто ми маємо набратися сили, щоб просити пробачення.

Ми всі хочемо, щоб Боже милосердя відбувалося в житті по відношенні до нас щоб ми мали сили прощати.

Бог так полюбив світ, що Сина свого єдинородного дав, щоб кожен, хто увірує в нього не загинув, але мав життя вічне. Євангелист Іван каже, що Бог - є любов і хто перебуває в Бозі, той перебуває в любові.

В час, коли ворог прийшов нищити, вбивати і забирати наше, як я можу відповісти на євангелькі слова, щоб любити ворогів і чинити їм добро? Як можуть на ворога дивитися діти, у яких вороги вкрали батьки чи маму?

Тут ми пригадуємо фатімські об'явлення, які Богородиця залишила дітям про навернення грішників, а також просила молитися за навернення Росії.

Любити - не означає обняти і дати все, що він просить. Найперше ми просимо сили, щоб людина, яка чинить зло змогла навернулася і щоб це зло не поширювалося.

Людина, яка каїться і навертаються, чується зобов'язаною, щоб виправити помилки.

Бог довірив все людині, але нажаль трапляються моменти, коли людина чинить зло. І навіть, коли розпинали Ісуса, він молиться за ворогів, вбивць і прощає їм.

Просімо сили міцної віри, щоб ми не просто споглядали світ очима своїми, а через призму Божих очей.

Хай Боже Слово буде для нас підтримкою і підтвердженням у вірі».

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336