build professional website

Пошук по сайту

У Львові відзначили 115-ліття екологічного коледжу

У четвер, 12 жовтня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл взяв участь у відзначенні 115-ліття ВСП Львівського фахового коледжу ЛНУП.

Урочистість розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Кир Михаїл у співслужінні о. Олега Сідельника, капелана коледжу та монахами-редемптористами, які супроводжували молитву співом.

Звертаючись до студентів, єпископ звернув погляд на сотворений світ і наше життя в ньому: «Бог не просто нам довірив життя, але щоб ми утверджувались у ньому, щоб вміли землю порати, з любов’ю її засвоювати, а сьогодні її боронити. Для цього ми молимося, щоб Господь нам дав сили від нині і повіки вчитися здобувати знання, набувати сил, щоб ми могли бути господарями на нашій землі».

На академічній частині, у якій взяли участь ректор ЛНУП Володимир Снітинський, директор коледжу Ярослав Панюра та запрошені гості, Архиєрей наголосив на вченні Церкви і на сприйнятті світу Богом і людиною: «Господь хоче, щоб ми сприйняли світ так, як Бог. Церква говорить, що Бог наче мистець, споглядає на цей світ, любується ним і бачить у ньому свого Єдинородного Сина, який уподібнився до нас, прийшов на цю землю і жив з нами. Він на цей світ дивиться так, як на себе.

Не знаю, як би міг світ існувати без тих, які люблять землю, люблять природу і все, що Господь посилає. Це мистецтво, яке Господь передає, щоб ми цим володіли».

СВІТЛИНИ

Владика пригадав часи, коли ще в часи підпілля проходив повз цей коледж і завжди мав думки про науку, яка сприяє розвиткові Божого творіння. І пересвідчився, що думки не може бути зайвої, бо все Господь передбачив для нас, адже сьогодні Боже провидіння привело у ці стіни, щоб поділитися словом і благословити на плідне навчання.

«Молімося і просімо у  Господа, щоб відкрив таємниці свого світу, щоб вони були для нас не загрозливими, а обнадійливими.

Господь нам дає велику силу, щоб ми через знання, молитву і любов до Бога робити світ кращим».- із слова Кир Михаїла.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336