build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл звершив освячення храму у с. Кунин

У неділю, 8 жовтня 2023 р. Б., єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл здійснив освячення храму Покрова Пресвятої Богородиці у с. Кунин, Рава-Руського деканату.

Перед початком богослужіння, на подвір’ї храму, єпископа зустрів адміністратор храму о. Андрій Правець з парафіянами та гостями і запросив звершити освячення храму та очолити Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

У часі богослужіння Кир Михаїл виголосив проповідь: «Церква живе надією на Бога, який звістив Добру Новину і вона має місце в нашому житті.

Бог цей світ сотворив, щоб ми в ньому взаємодіяли і нам родило в п’ятдесятеро, сотеро. Також важливо, щоб ми собі не думали, що коли комусь вродило більше, він є більш достойний, навпаки, кому дало більше, від нього більше вимагається.

Бог у святому місці, в храмі,  приймає наші жертви, труди і бажання, тому ми так великодушно докладали старань, щоб з’явитися у цьому храмі і збудувати його, щоб у ньому ми приносили Богові поклін, славу, подяку і просьби, щоб він був для нас милостивий і щедрий.

Наше життя - це взаємодія у світі між нами, сотвореним світом і Богом. Бог нас чує і сприймає ближче, а ніж ми собі думаємо.

Господь все дав нам, щоб ми йому були вдячними, а зокрема за дар життя і за всі дари, якими Господь милував людину».

Єпископ наголосив на тому, що Церква заохочує, щоб ми могли взаємодіяти у Євангелії.

Він пригадав історію однієї жінки, яка в часи підпілля не боялася визнавати Бога у своєму житті. Вона належала до братства Матері Божої неустанної помочі і будучи хворою на онкологію не переставала молитися на вервиці, присвячувати своє життя Богові та навчати дітей молитви. Вона не переставала молитися, вірити і надіятися. Коли лікарі була безсилі боротися з хворобою, відправили її до свого помешкання без надії на життя. Коли вона прибула додому, попросила дати їй свяченої води, після якої відчула, як до неї прийшла сила і вона одужала. Ніхто не вірив, але вона не втрачала надії. Своєю жертвенністю, посвятою і відданістю вона ще 15 років жила і свідчила про дію Божу у своєму житті, а також стала свідком виходу Церкви з підпілля. Це дало їй великий поштовх і багато людей збагатилося у вірі.

«Бог вибрав Пресвяту Богородицю, щоб через неї прийти і принести нам спасіння.

Ми сьогодні прикликаємо Божого благословення на цей храм і всіх нас, щоб наповнені Божим Духом ми могли йти дорогою правди і просити Божого захисту на наше щоденне життя.

Нехай кожен відкриє своє серце, щоб свідчити своїм життям і стати свідками віри. Просимо сьогодні про завершення війни, про навернення росії, про мир в Україні і світі, і не тільки для себе, а для всього народу України і  цілого світу, щоб ми у своєму серці могли виразити любов до Бога і до життя, щоб сповняти його в любові». – із проповіді Архиєрея.

Після богослужіння була зачитана грамота про посвячення храму, а також грамота про церковну нагороду - хрест з прикрасами, для адміністратора парафії о. Андрія Правця.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336