build professional website

Пошук по сайту

у с. Звижень відзначили 90-ліття храму

У 18-ту неділю після Зіслання Святого Духа владика Петро звершив Архиєрейське богослужіння у парафії с. Звижень, Підкамінського деканату, з нагоди 90-ліття храму Воздвиження Чесного Хреста.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей звернувся до вірних із духовним словом, у якому розважив над недільним євангельським уривком про покликання апостолів: «Сьогоднішня проповідь Ісуса на березі Генезаретського озера, спрямована на покликання апостолів. Ловитва риби, яка була професією і щоденною працею не приносить здобутку  і цю ніч, але Боже слово наповнює повний човен і треба ще поділитися з іншими, через кількість риби.

Господь утверджує у вірі, навіть у поразці подає перемогу і каже до Петра, що від нині буде ловити людей. Петро залишає човен і все що мав і йде слідом за Христом, для якого немає перешкоди.

Господь каже, що прийшов не до праведних, а до грішних. Ми бачимо Петра, який ловив рибу, а потім Господь призначває його апостолом і сьогодні ми показуємо його прикладом у служінні. У ньому продовжується визнання і утвердження у вірі. Він хотів послужити Господеві, коли дав свій човен для проповіді, а став готовим залишити все і піти за Христом.

Коли ми дивимося на випробовування, які ми пережили, можемо побачити, як Господь переводив нас через труднощі і давав сили. Ми зустрічаємося з викликами, але Господь має певний план.

Сьогодні ми втішаємося, що святкуємо 90 років збудування храму. Колись наші рідні старалися, щоб це було місце особливої Божої присутності. Ап. Павло каже, що віра є від слухання. Ми слухаємо Св. Письмо, молимося, приходимо до цього храму, де отримаємо св. Таїнства, які є видимим знаком невидимої Божої Ласки, благословення для свого життя і тих, хто є поруч з нами.

Сьогодні дякуємо Богові за будівничих храму і хочемо примножувати присутність у ньому.

Молимося за тих, хто приклався і докладає своєї праці і жертви, щоб зберігати цей храм для тих, хто прийде після нас.

Нехай Пресвята Богородиця, яка є доброю вчителькою віри, допомагає нам і тим, які виборюють мир, щоб вони повернулися всі живимим додому. Молімося, щоб мир народжувався в нас, наших родинах, селі і нашій Державі». 

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336