build professional website

Пошук по сайту

Друга освітянська проща до Чудотворної ікони Матері Божої Вознесеньської в Маркополі

Останній вересневий день.

Теплий, лагідний, спокійний. Здається, сонце віддає усе своє тепло, на небі ні хмаринки, немає й вітерця.

Це, напевне, тому так, що сьогодні у нашому селі проща освітян, приурочена до дня вчителя. Вже вдруге освітяни з'їхалися до цього чудотворного місця, щоб великою освітянською спільнотою просити у Матінки Небесної перемоги для України, захисту для військових та всіх благ для працівників освіти.

СВІТЛИНИ

До прощі долучилися педагоги всього Підкамінського деканату, а також вперше освітяни: з Червонограда зі своїм духовним наставником о. Михайлом Микитою, з Бродів, та Тернопільщини.

Проща розпочалася з освячення води. Опісля усі прочани молилися Хресну дорогу в часі якої усі  мали можливість нести святий Хрест, офіруючи цю молитву: за перемогу, за воїнів, за мир у серцях і світле майбутнє нашого народу.

Кульмінацією прощі стала Божественна Літургія у старенькій церковці біля стіп Чудотворної Ікони Матері Божої Вознесеньської, яку звершив о. Михайло Микита у співслужінні о. д-на. Михайла Бакая і місцевого священика о. Василя Гершона. В часі літургії усі мали можливість приступити до таїнства Покаяння. У повчальному слові отці звернули увагу на значенні  Божої мудрості у праці педагога, наголосивши на визначальній ролі освітян у вихованні підростаючого покоління.  Присутні мали змогу почути цікаву легенду про вчителя.

Керівник Відділу освіти та гуманітарної політики Підкамінської селищної ради Ковальчук Віра Павлівна подякувала о. Василю Гершону за організацію другої прощі для освітян і за давнім українським звичаєм від імені усіх педагогів подарувала запашні короваї отцям.

Молитовно вшанували також усіх загиблих у війні воїнів, та померлих учителів.

По завершенні молитви з вітальною мистецькою програмою виступили викладачі та учні Підкамінської школи мистецтв.

Очищені духовно, наповнені враженнями та переживаннями, намолені прочани понесли до своїх закладів освіти, до своїх родин вогник надії, віри, любові та Боже благословення.

Віримо, що чудотворна ікона Матері Божої, що в Маркополі, почує освітянські молитви та прохання і наблизить час коли ворог, що прийшов на нашу землю, залишить її. А наступна проща вже відбудеться в мирний час, у вільній Україні і буде ще більш чисельнішою.

Подав  педагогічний колектив Маркопільського ЗЗСО

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336