build professional website

Пошук по сайту

У Бендюзі відзначили 25-ліття освячення храму

1 жовтня 2023 р. Б., у церкві Покрова Пресвятої Богородиці, що у с. Бендюга, відбулися святкові богослужіння з нагоди 25-ліття освячення храму. Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди храмового празника очолив Преосвященний владика Петро у співслужінні духовенства.

Звертаючись із духовним словом, єпископ спрямував погляд на євангельську розповідь про жінку хананейку, яка попри різні перешкоди не зупинилася у своєму прагненні зцілити дитину, а навпаки виявила свою віру, надію та покірність. Господь допускає цю жінку до спілкування, щоб ті, що бачили покірне серце, яка випросила здоров’я і благословення для своєї дитини, побачили нагороду за віру – «Хай тобі буде, як бажаєш» Мт. 15,28.  За словами владики, прохання жінки в основі мало добро для своєї дитини і ми коли щось бажаємо – маємо робити тверді кроки у вірі і доказати найперше собі, наскільки ми готові йти за Христом і бути витривалими у вірі.

СВІТЛИНИ

«В сьогоднішній день ми святкуємо свято Покрову Пресвятої Богородиці, який вона тримає над кожним зі своїх дітей, а також в сьогоднішній день говоримо про захисників і захисниць, які виборюють нашу незалежність, захищають від зла і від ворога, який прийшов на нашу землю. Ми молимося за збереження їхнього життя, вірність і відвагу.

Сьогодні, як і кожного разу, ми приходимо до храму і стаємо на молитву, знаючи, що є немічними перед гріхами, але хочемо їх визнати і зберігати своє серце в чистоті. Для цього ми просимо Божого благословення і сили, щоб берегти свою душу від гріха і знаємо, що Боже благословення нас завжди супроводжує, але Бог також потребує нашої відкритості і кроку на зустріч. Сьогодні ми випрошуємо перемогу для країни і благословення для нашого війська».

Пресвята Богородиця в часі Благовіщення, незнаючи як все станеться, доручається в руки Божі і готова прийняти Божу волю у своєму житті.

Будьмо тими, хто зберігає віру і передає її незважаючи на терпіння і муки, які перетерпіли наші вірні у часи підпілля, щоб передати цю віру нам.» – із проповіді Архиєрея.

На завершення богослужіння владика Петро привітав парафіян та гостей храму із святом, подякував отцям та присутнім за спільну молитву, відзначив церковний дитячий хор за прекрасний спів та склав слова подяки о. Атанасію Євушу, ЧСВВ, настоятелю парафії за безцінний внесок у розвиток парафії, хазяйновитість та відданість у служінні Богові і людям.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336