build professional website

Пошук по сайту

Владика Михаїл освятив новозбудований храм у с. Комарів

У свято Покрову Пресвятої Богородиці Преосвященний владика Михаїл звершив освячення храму у с. Комарів та очолив Архиєрейську Божественну Літургію. 

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: "Бог розділив свою радість з нами, коли сотворив цей світ. Катехизм навчає нас про Божий погляд, яким він ділиться з нами. Через гріх ми знецінити цей світ, на який Господь так люблячи споглядає. В різний спосіб Господь промишляє про спасіння людини і він своєю любов'ю і смертю надолужив за наші гріхи, щоб ми спаслися".

СВІТЛИНИ

Роздумуючи про Божу любов, єпископ пригадав вірним про Заповідь любові, яка дає нам збереження нашого життя. За його словами любов до Бога і ближнього  - це наше спасіння, адже Господь заступається за ближнього і дає ціну свого життя, щоб ми любили ближнього, як самого себе і були витривалими у любові.

"Для спасіння людського роду, Господь від початку провадив Пресвяту Богородицю. Так, як діти своєї матері, ми вдаємося до заступництва Пресвятої Богородиці і хочемо, щоб це довір'я до неї зростало. Вона з материнським сприйняттям і поглядом сприймала і споглядала на нас, тож і від нас вимагається вірити, признавати і довіритися їй. Це великі зусилля, які вартують цілого життя. Але це варте, щоб через труднощі шукати сил. Її покров і заступництво є успішним перед злом, яке Богородиця перемогла своєю святістю." - йдеться у проповіді.

Пригадуючи часи випробувань, у яких перебувала Церква, проповідник закликав перемагати себе, щоб здобувати кращі часи, до яких нас Господь веде та довіритися Пресвятій Богородиці, яку Господь послав для нашого спасіння.

"Ми зараз у відповідальному часі побудували церкву, ввіряємо її під Материнський Покров Пресвятої Богородиці, ми приурочуємо під її Покров тих, які стали на захист нашої гідності.

Ви є світильником цієї Церкви, ви гідні цієї Церкви і гідні, щоб отримати всі обіцяні Божі блага. У нього достатньо сил, щоб ми могли повірити  і втілити Його волю у своєму житті". - із слова Владики.

Після богослужіння були зачитані грамоти з нагоди посвячення храму.

Також із подячним словом до Архиєрея, духовенства та парафіян звернувся адміністратор парафії - о. Тарас Данчук.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336