build professional website

Пошук по сайту

У Жовкві відзначили День медичного працівника

Сьогодні, 26 липня 2023 року, у Жовкві за участі Правлячого Архиєрея Кир Михаїла, медичних капеланів та працівників відбулося святкування з нагоди Дня медичного працівника.

Урочистий захід розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці у храмі св. свщмч. Йосафата та продовжився у приміщенні Жовківської міської ради.

У часі молитви єпископ звернувся до присутніх із духовним словом: «Ми сьогодні досвідчуємо в Державі, як наше співжиття потребує служіння. Щоб захищати людину, потрібно військо і все це на служіння людині. Весь світ має забезпечувати життєдіяльність людини.

Катехизм нашої Церкви, який надихає наше життя до Бога і з ним пов’язує, навчає нас: «Людська особа, з огляду на її гідність, є центром суспільного життя. Тому основою суспільної моралі є пошана до кожної людини та пріоритет особи над суспільством. Цей акцент на людину не означає індивідуалістичного бачення людського життя, бо людина покликана до свободи в спільноті.» (п. 927)

Ми сьогодні підносимо обов’язок до Божого покликання, призначення і благословення. Сьогодні не тільки медицина є в медицині, але і Церква є в медицині і вся Держава працює в медицині для цього воїна, який на передовій є в небезпеці і потребі.

Коли ми є з Богом, тоді і на війні легше і на операційному столі є певніше, і тоді в наших буднях є обнадійливий час для того, що ми робимо з покликання, обов’язку і любові для людей».

СВІТЛИНИ

Архиєрей зазначив, що сьогодні цілий механізм Держави працює на життя кожного з нас.

«Ми Закликаємо Божого благословення, щоб наші сподівання і ваші старання могли переплітатися в Божому благословенні для успіху нашого життя, щоб ми один за одного раділи, один одного відстоювали, щоб ми могли осягнути цінність нашого життя і велич християнського служіння для добра людини, а також велич священного обов’язку медицини для порятунку людського життя.

Хай Пресвята Богородиця, яка так поспішно збирається, щоб відвідати свою тітку Єлисавету з поміччю, щоб її помогти і привітати, стане нам натхненним прикладом служіння, через яке стаються неймовірні речі, які випливають через Боже благословення в сьогоднішньому дні.» - із слова Архиєрея.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336