build professional website

Пошук по сайту

У с. Дальнич відзначили храмовий празник положення ризи Пресвятої Богородиці

У празник Положення ризи Пресвятої Богородиці Правлячий Архиєрей Кир Михаїл освятив престіл, іконостас та звершив Архиєрейську Божественну Літургію.

СВІТЛИНИ

На початку проповіді Кир Михаїл розповів про прошу до Зарваниці, яка розпочинається у цей день. У цій прощі ми своїм жестом посвячуємо Пресвятій Богородиці весь наш народ і заявляємося перед чудотворним місцем, де вона явилася, щоби зблизитися до неї своєю присутністю, як фізичною так і духовною, щоб виразити довір'я до Пресвятої Богородиці.
"Господь виявив довір'я до Пресвятої Богородиці і вона його виправдала відповівши: " Ось я слугиня Господня, нехай станеться зі мною по слову твоєму".
Наше християнське завдання сприймати світ таким, яким він є, тоді ми втішаємося величчю Божою, щоб нам життя відкривалося і ми віддавали Богові славу і поклін.
До Богородиці Ангел прийшов і сказав що вона зачне і породить сина і вона зніяковіла. Ангел сповіщає їй щось протилежне, адже вона посвятила своє життя в чистоті і дівстві. Вона сприймає і це чудо, що вона прийняла голос Божий до життя і жила з тим. Богородиця не тільки в той час згодилася, але і коли народила в дівстві без мужа - це також чудо. Вона сприяє і Богові дарує довір'я.
Коли прийшлося бачити розп'ятого Ісуса Христа, як можна було зрозуміти Бога? Вона це сприйняла своєю любов'ю!" - із проповіді владики.
Також проповідник наголосив, що мудрість молитви "Отче наш" вчить довіритися Богові, який подбав, щоб дати нам сили і ласки пережити різні труднощі.
"В час війни, тривоги і переживань, де ми багато чого втрачаємо, щоб жити, Церква закликає нас довіритися Богові так, як Пресвята Богородиця.
Весь світ сконцентрований на Україні, щоб прийти до миру. Мир здобувається великою ціною жертви, до якого Господь нас закликає." - йдеться у проповіді.
Архиєрей процитував навчання Катехизму, який каже, що Церква - це люд Божий, об'єднаний у Святому Дусі завершує своє служіння в кожен час і кожному народі. Вона серед переслідувань світу і утіх Божих крокує історією, щоб явити у світі таїнство Воскреслого Христа.
Господь веде нас через переслідування і терпіння, щоб відкрити таїнство Воскреслого Христа. Навіть смерть у Божій благодаті не є страшна. Смерть - це не кінець, після неї є життя.
"Сьогодні ми святкуємо свято положення ризи пресвятої Богородиці у Влахерні і побудову храму. Наш храм не є інший, адже ми вірою плекаємо це свято і довір'яємося Богородиці, щоб маючи таку віру Церкви, ми могли піднести дух нашої віри." - підкреслив проповідник.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336