build professional website

Пошук по сайту

Блаженніший Святослав привітав владику Михаїла Колтуна з 30-річчям архиєрейської хіротонії

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав особисто і від імені Синоду Єпископів УГКЦ привітав владику Михаїла Колтуна, єпарха Сокальсько-Жовківського і першого єпископа УГКЦ, якого висвятили 19 вересня 1993 року після виходу Церкви з підпілля, з нагоди 30-річчя архиєрейської хіротонії, яке він сьогодні відзначає.

«Архиєрейська хіротонія, яку Ви отримали з рук Мирослава Кардинала Любачівського і владик Володимира Стернюка і Софрона Дмитерка, стала першою після виходу нашої Церкви із підпілля. Вона стала джерелом ласк, які спливали на зранену після переслідувань, але нескорену Церкву», — мовиться у вітальному листі. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Святкуючи ваш ювілей, — пише Глава Церкви, — хочемо оцінити Ваше служіння на пагорбах сивочолого Дніпра, як екзарха Києво-Вишгородського та багаторічне, віддане служіння для потреб наших воїнів. У Вашій особі отці і миряни Сокальсько-Жовківської єпархії вбачають ревного проповідники Божого Слова, мудрого провідника та турботливого батька».

«Прийміть від нас щирі побажання рясних Божих благословень, допомоги Святого Духа в усіх Ваших починаннях на славу Божу та для добра нашої Церкви і народу — на многії і благії літа», — зазначено у привітанні.

Джерело

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336