build professional website

Пошук по сайту

У с. Грабова відзначили 245-річчя храму

У неділю, 9 липня 2023 р. Б., Преосвященний владика Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії с. Грабова з нагоди 245-річчя храму.
Після читання Євангелія єпископ звернувся до вірних із духовним словом: "Уподібнюючись до Отця Небесного, ми робимо цей світ кращим, так нас навчає Катехизм.
У житті ми маємо бачити великі подивугідні речі Божі.
Ми молимося за весь світ видимий, невидимий і сприймаємо його вірою, світ живих і померлих.
Ісус прийшов на землю, щоб відкрити себе для нашого спасіння, а ми хочемо це сприйняти, відкритися для Бога і один до одного.
Ісус Христос у сьогоднішньому Євангелії вчить, що володіє видимими і невидимими силами. Всіма своїми можливостями ми маємо єднатися з Христом."
Проповідник наголосив на вченні Катехизму, який навчає, що Господь дивлячись на світ, бачить у ньому обличчя свого Сина і відкриває свою благодать для нас. Він приходить, щоб нам послужити, щоб ми стали ближчими до Бога і ближчими до самих себе."
"Ісус Христос володіє силою над смертю і силою над життям і той, хто вірить, має майбутність у Царстві Небесному, яке розпочинається вже тут, на землі, а ми його розвиваємо.
Сьогодні стоячи перед великою загрозою через війну, ми знаємо, що єдиний Бог є Всесильний, а не той, хто має владу на землі, чи має зброю. Ми хочемо Бога відкривати у своєму житті з його щедрістю, з його жертвенністю і зі всіма його завданнями, з якими він до нас прийшов і вчинив це найбільше чудо - помер і воскрес.
Ми з вірою присвячуємо Богові наших воїнів, нашу Державу, наше правління і застосовуємо найсильнішу зброю, хто воює - благословляємо, а самі довір'яємося Богові, який виконав для нас те, що запевнив в тому, що не могутні силою ті, що мають владу, але як навчає святе писання, що Бог покірним дає благодать.
Це на собі досвідчила Пресвята Богородиця і тепер через уста святішого отця знову промовляє до нас, як промовляла колись у Фатімі, щоб ми довірялися Богові, бо спасіння по іншому не прийде. Бог завжди відстоює християнську гідність. Молімося, щоб за нашою вірою нам сталося, щоб Господь Бог прославився нашою перемогою." - йдеться у проповіді.
Після богослужіння було зачитано грамоту про церковну нагороду для адміністратора храму о. Ігора Богачевського - право носіння наперстного хреста.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336