build professional website

Пошук по сайту

Архиєрейське богослужіння у с. Корчівка, на Радехівщині

У празник Різдва чесного і славного пророка, предтечі і хрестителя Господнього Йоана преосвященний владика Петро звершив Архиєрейську Божественну Літургію у парафії с. Корчівка, на Радехівщині.

СВІТЛИНИ

На початку проповіді єпископ розважав про історичність події, яка відбулася в житті Захарії і Єлисавети, які вважалися неблагословенними Богом через те, що не мали потомства. Те, про що вони просили в Бога - сталося. Те, що було неможливим в очах Захарії і через те, що він не довірився Богові його уста були закриті до моменту народження дитини. Його уста відкрилися лише при нареченні імені. Іван посланий стати Голосом вопіющого в пустелі, який навчає: "Покатеся, бо наблизилось Царство Небесне".

Євангелист Лука звертається з поясненням Божого Слова, розповідаючи про життя Божого Сина, який прийшов послужити нам Словом.

"В сьогоднішньому святі німота Захарії - це порівняння з людством, коли воно не має довіри до Божого слова. Господь каже, що завжди є серед нас, Його слово завжди правдиве, навіть в часі війни, розрухи і несправедливості. Бог хоче бути нашим заступником, але ми маємо пам'ятати про навчання Івана Хрестителя, щоб бути правдивим голосом." - із проповіді владики.

Також Архиєрей звернув увагу на наші стосунки з ближніми, які мають бути добрими для того, щоб наш народ був святим і добрим в дотримуванні Божих заповідей. "Часом правда переживає наругу. Чи ми готові чинити правду? Сьогодні ми молимось, щоб Господь допомагав стояти в правді і її свідчити, бо сам Христос каже нам: "Пізнайте правду і правда визволить вас." - йдеться у проповіді.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336