build professional website

Пошук по сайту

Архиєрей розповів про стан військового капеланства слухачам Радіо Марія

Єпископ Михаїл Колтун, керівник Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України в ефірі програми Архіпастир ВІДПОВІДАЄ розповів про позитивну динаміку збільшення капеланів на Сході України.

Слухати ціле інтерв'ю

- Ми досі не можемо дійти спільної думки по ряду пунктів служіння військових капеланів. - Розповідає єпископ УГКЦ. - Маємо намір ввести посаду помічника капелана. Але це у стадії обговорення, і досі єдиної точки зору не має. Важливо, щоб поліконфесійність не створювала конфлікту в середині війська. Важливо у цьому важкому екзамені АТО щоб всі конфесії були за ОДНО! На перший план виходить мотивація і душпастирська опіка бійця, а не якась конкретна церква. 
У нас в Україні є така конфесія, яка бере на себе право критикувати інших, а себе ставити на місце Бога, і говорити що лише у них можна спастися. Мені відомо, що багато з них, навіть у мирний час за Україну НЕ молився. Цим самим, вони підкреслювали своє невизнання влади, ближнього, і всього українського! Треба маленькими кроками діалогу міняти такий стан справ.

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336