build professional website

Пошук по сайту

На Жовківщині вшанували пам'ять жертв Голодомору

25 листопада у Жовкві відбулися жалобні заходи у зв’язку з вшануванням пам’яті жертв Голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.

Терор голодом, запроваджений радянським тоталітарним режимом в Україні, заподіяв смерть мільйонам українців.

24 країни офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу. У 2003 році український парламент назвав, а у 2006 році — офіційно визнав Голодомор геноцидом українського народу.

Сьогодні у День пам’яті жертв Голодоморів приспущені державні прапори на будівлях державних установ, підприємств, організацій, відбулися поминальні Служби Божі за жертвами Голодоморів у всіх храмах Жовківського району.

Опісля, на захід на центральній площі міста зібралися представники влади, духовенства та небайдужої громадськості.

Скорботною ходою учасники заходу попрямували до пам’ятного знака-хреста, де священнослужителі відправили панахиду за загиблими від голоду. Керівники району Надія Щур та Роман Горбань поклали квіти до пам’ятника жертвам Голодоморів.

Опісля присутні повернулися на центральну площу міста на віче-реквієм «Чорна сповідь моєї держави». Історичну довідку про геноцид українського народу підготував вчитель історії Жовківської ЗОШ №2 Михайло Скрипка.

Усі присутні схилили голови хвилиною мовчання за жертв Голодоморів та взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку пам’яті», засвітивши лампадки на спомин про безвинно загиблих.

На завершення віче відлунали дзвони у всіх церквах міста в пам’ять мільйонів українців, які загинули мученицькою смертю від голоду.

http://zhovkva-rda.gov.ua

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336