Пошук по сайту

Звершено поминальне богослужіння на дев’ятий день відходу у вічність мами єпископа

4 липня, на дев’ятий день відходу у вічність пані Станіслави Колтун, в родинному селі Полоничі Буського деканату звершено поминальну Архиєрейську Божественну Літургію та Парастас у храмі арх. Михаїла, відтак на могилі пані Станіслави Колтун відслужено Панахиду.

Говорячи про свою матір, єпископ Михаїл зазначив: «В цьому світі вона жила разом з нами, цікавилася життям Церкви… І як важливо нам жити так, щоб співпереживати чи то смуток, чи то радість між собою». Звертаючись до присутніх архиєрей сказав: «Дякую, що ви в тому поминальному часі сьогодні разом зі мною, за те, що згадуєте її в молитвах і супроводжуєте, «до місця світлого, де немає болізні, ні печалі, але життя безконечне».

Біля могили померлої, владика сказав: «Згадуємо всі добрі діла, якими людина втішалася, живучи на землі, бо що у вірі доброго ми зробили це приймається Богом. Людина відійшла, але ми живемо на цій землі, для неї просимо вічного спочинку, а нам: дай Господи з тої дороги християнської ніколи не звертати. Нашим завданням є продовжувати жити і творити добро. Як за наших померлих так і між нами. Нашими добрими ділами сповняймо своє християнське життя в ім’я тих, хто живе і тих, хто відійшов до вічності. Це буде наша віра, наші старання про наше як земне так і вічне життя. Щоб ми як християни, як родина по тілу і крові, як знайомі могли обмінюватися, спілкуватися, перед усім в церкві, між собою».

Присутні священики, які добре знали пані Станіславу, окропили свяченою водою її могилу, а єпископ ще раз подякував за молитовну підтримку та співчуття.

Повідомив о. Дмитро Цюпка, інформаційна служба Буського деканату

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336