Пошук по сайту

В останню земну дорогу провели пані Станіславу Колтун

27 червня спочилу пані Станіславу Колтун поховали у родинному селі Полоничі Буського району, поруч із чоловіком, на місцевому цвинтарі.

26 червня прощалися із померлою в її домі у Львові. Священнослужителі Єпархіальної курії, отець-протоігумен ЧНІ Андрій Рак, парафіяльні священики, сестри-монахині, родина, сусіди помолилися Панахиду. Відтак владика Михаїл розповів про останні дні життя своєї матері, що «вона смерті не боялася, готовилася до неї і так легко, долала свої слабості, які в останньому часі їй докучали. І спокійно, з чистою совістю, прийнявши Святі Тайни, маслосвяття, відійшла, померла, як свята». Потім присутні попрямували до родинного села Полоничі. В давньому храмі арх. Михаїла було відслужено Парастас, після якого єпископ Михаїл подякував усім за спільну молитву, зазначивши, що кожен присутній матиме місце у його серці.

Від єпископату УГКЦ прибув єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Венедикт Алексійчук. Преосвященний архиєрей сказав поминальне слово про те, що Бог забирає людину з земного життя тоді, коли вона найбільше до того готова та поспівчував владиці Михаїлу, бо зі смертю найближчих відходить у вічність частина нас.

27 червня було звершено Архиєрейську Божественну Літургію. На поминальне богослужіння прибуло дев’яносто священнослужителів, серед них ієромонахи Чину Найсвятішого Ізбавителя, сестри монахині Непорочного Серця Марії, родина, місцеві парафіяни. У храмі звершено Чин похорону з останнім цілуванням. Після прощання з померлою, присутні цілували хрест та висловлювали слова співчуття владиці Михаїлу та отцю Зеновію.

Відтак процесійно, з усіма почестями та несучи живі квіти, священики понесли домовину на цвинтар. Отці відслужили Панахиду, а єпископ запечатав гріб. Отець Ярослав Кащук, адміністратор Катедрального храму з м. Сокаля, сказав прощальне слово про те, що Господь Бог у Неділю Всіх Святих, покликав пані Станіславу до себе, «щоб віддати їй нагороду за свідчення віри, молитовність та чесноти християнського життя». Отець Ярослав зазначив, що ця «мама була свята», не тільки тому, що була матір’ю владики та о. Зеновія, а перш за все, що була людиною «молитви, покори і терпеливості», «мама, яка всіх горнула, скріплювала у вірі та побожності», «заохочувала ніколи не відрікатися Христа».

Виходячи з цвинтаря для усіх були приготовлені частиці короваю, який для матері єпископа завжди був особливим, бо єднав з тими парафіями, які відвідував її син.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336