Пошук по сайту

"Покаяння - це не шукання злого в серці, це усвідомлення чи ми робимо добро." - владика Петро до працівників курії

У вівторок, 19 березня 2024 р. Б., з благословення Преосвященного владики Михаїла, працівники єпархійного управління мали нагоду розважити над часом Великого Посту. 

Після молитви VI Часу владика Петро виголосив духовну науку, в якій розважив про значення посту та його користь для нашої душі.

«Про піст згадується на перших сторінках Святого Письма. Коли Бог створив людину і дозволив споживати зі всіх дерев, крім дерева пізнання добра і зла, але людина не послухала Бога.

В неділю ми розважали про плач Адама над втратою раю. Піст не є для когось, але для себе і він має бути в тайні, має принести плоди для мене. Час посту можемо прирівняти до тренувань спортсменів, адже потрібно багато тренувань, щоб показати добрий результат. Так і в духовному житті - це час тренувань для нас, що ми не ставимо на перше місце свою волю, а хочемо шукати волі Божої. Наше життя залежить від Божої волі та проводу.

Святі говорять, що час Великого посту - це велика радість, благословенний і святий час. Ми всі йдемо до празника Христового Воскресіння і ціллю є Пасха - перехід від смерті до життя, а причиною смерті є людський гріх. Створивши людину на свій образ Бог хоче, щоб людина цим образом втішилася.

На іконі Воскресіння ми бачимо, як Ісус підносить за руку Адама і Єву. Христос не перестає показувати любов і приймати наше покаяння. Покаяння - це не шукання злого в серці, це усвідомлення чи ми робимо добро. Зло - це брак добра, і коли ми нічого не робимо, ми не долучаємось до переміни. Пресвята Богородиця вміла слухати, страймося слухати Слово і втілювати його у своє життя." - із духовного слова владики Петра.

Пресслужба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336