Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив моління з нагоди святкування річниці Архибратства МБНП

У неділю по Різдві Єпарх Сокальсько-Жовківський Кир Михаїл звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Львові по вул. І. Франка.

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «В кожнім з нас Бог відкриває не тільки те, що ми бачимо на зовні, але і те, що переживаємо в серці.

У святі Різдва ми переживаємо радість, але попри радість приходу Бога до кожного з нас приходить сумна новина, через людську злобу. Бог приходить у загрозливий світ, несучи світло і надію в життя, щоб воно могло зростати в ласці Божій».

Цитуючи вчення Катехизму, владика зосередив увагу на думці про те, як Отець Небесний дивиться на світ люблячими очима. Він посилає Сина, щоб відновити лице землі, яке людина втратила через гріх: «Ми втратили ціну любові Божої, якою він нас хотів винагородити.

Ісус Христос приходить і ми радіємо доброю новиною, що він несе благовість, як вийти з загрози. Ми відчули трагізм нашого життя і те, як гріх міг знівечили світ, що він для нас став загрозою.

Це в собі переживає Пресвята Богородиця, вона перепускає трагізм через своє серце, але довіряється Богові».

Далі проповідник наголосив, щоб Бог дає силу тим, хто її хоче прийняти. Ми самі вибираємо спосіб життя, щоб признати Христа у своєму житті. Господь хоче нам подарувати прощення, щоб ми могли здобути його.

Єпископ закликав прямувати до світла, просячи Пресвятої Богородиці, щоб вона відкрила нам християнське розуміння і сприйняття Бога, який допоможе нам перетерпіти всі злидні, терпіння і війну, яку породив гріх.

Після богослужіння священники храму та членкині Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі склали подяку за молитву у сьогоднішній день та у час, коли владика Михаїл, бувши священником, опікувався духовним проходом Архибратства.

«Пресвята Богородиця дала згоду Богові на наше спасіння. Від того, як Пресвята Богородиця заявилася у світі, він міняється. Ми, як християни йдемо у світ з християнськими побажаннями і вони зростають в нашому житті.

Варто жити з надією, бо вона воплочується в життя.» - слово вл. Михаїла у часі Молебна до Богородиці.

 

Пресслужба єпархії 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336