Пошук по сайту

У Малехові відзначили храмовий празник та 20-ліття відновлення коронації чудотворної ікони Пресвятої Родини

У празник Собору Пресвятої Богородиці єпарх Сокальсько-Жовківський звершив Архиєрейське богослужіння у Малехові з нагоди святкування храмового празника та 20-ліття відновлення коронації чудотворної ікони Пресвятої Родини.

СВІТЛИНИ

Після читання Євангелія Архиєрей виголосив проповідь: «Пресвята Богородиця сьогодні нам показує як піклується нами через Божу волю. Ми сьогодні святкуємо коронування ікони Пресвятої Родини і дякуємо за цю її святу місію, бо вона з самого початку йшла через терпіння. Через те, що Пресвята Богородиця в любові довірилася Богові, терпіння не зламали її, а давали силу перемагати. Життя Пресвятої Родини тривало коротко, а життя Церкви продовжується.

Я радію з вами, що ми удостоїлися Пресвяту Богородицю в Родині коронувати і святкувати. Це для нас є християнське піднесення, яке усім нам запевняє великі Божі Ласки для нашого життя. Ми молимося і просимо, щоб ці дари могли ввійти в наше життя і наші родини. Наскільки св. Йосип оберігав вірність Пресвятій Богородиці, а Пресвята Богородиця поручалася Божій волі і взаємодія цього послуху творила міцність християнського подружжя.

Що Бог злучив, людина хай не розлучає. Таїнство дає надприроднє значення життя, воно нас удосконалює, перемінює і діє на наше серце. Сім’я – це та домашня церква, у якій ми можемо розвивати християнські чесноти у любові між батьками, до дітей через любов Господа нашого Ісуса Христа.

У нашій християнській родині Євангелія і Катехизм має стати регулятором християнських відносин. Стараннями віри наших батьків ми маємо Церкву, у якій хочемо досвідчувати Бога. Нашим завданням є виконувати Боже поручення через зростання у вірі.

Пресвята Богородиця стала нам прикладом плекання живої віри. Ми в молитві приходимо до неї і виражаємо свої потреби. Весь український народ сьогодні молиться до Пресвятої Богородиці. У час молитви ми виявляємо нашу витривалість, цю молитву ми вбираємо в собі, щоб змінити своє життя в служінні Богові і ближнім.

Коли у своїх родинах ми будемо плекати християнські відносини, вони будуть розростатися у парафії і по всім світі.

Пресвята Богородице, ми прикликаємо тебе в наше життя і сім’ї, щоб ти своєю ласкою збагатила і подала нам сповнення наших надій, які ти виразила у Фатімі. Будьмо витривалими у цьому часі, відновлюймо нашу віру».

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336