Пошук по сайту

Різдвяне богослужіння у прокатедральному храмі м. Жовкви

У празник Різдва Христового Преосвященний владика Петро звершив різдвяні богослужіння у прокатедральному храмі св. свщмч. Йосафата в Жовкві. Моління розпочалося Великим Повечір’ям з Литією, яке очолив Архиєрей у співслужінні духовенства та завершилося Архиєрейською Божественною Літургією.

«Коли народжується Божий Син, ця вістка приходить від ангелів, які найперше звіщають пастухам, що народився Спаситель світу словами «Слава на висотах Богові, а на землі мир, людям благовоління».

Не всі були в радості від того, що народився Спаситель світу. Коли ця звістка прийшла до Ірода і правління, то вони стривожилися. Напевно ця тривога була через те, що вони жили в неправді і знаючи, що від Божої Сили ніхто не сховається, мали страх.

Святкування Різдва має принести радість в наше серце. Ми переповнені смутком і жалем кажемо: «Боже, що буде з моїм народом?». Часом нам важко знайти відповідь, але ми хочемо почути цю добру вістку. Сьогодні важливо почути цю добру новину, яка звучить на цілий світ.

Ми хочемо бачити надію на мирне майбутнє. Сьогодні вертепом є холодний окоп, у якому оберігається життя.

Сьогодні ми маємо надію, ми вітаємось привітом, яким прославляємо Бога. Ми знаємо, що найкоротшою дорогою, щоб щось отримати - є прослава Божого імені. 

Бог так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто увірує в нього не загинув, але мав життя вічне. Ми хочемо утвердити нашу віру, яка показує нам шлях майбутнього, хочемо озброїтися надією, яка є світлом і проводом, що ми не самі, а з нами є Бог.

Сьогодні надзвичайно важлива підтримка і любов один до одного.

У Святому Письмі ми бачили тих, які стривожилися, бо відчували, що щось роблять неправильно в житті, бо виконують не Божу, а свою волю.

Ми і сьогодні бачимо несправедливість, але хочемо справедливості, ми всі хочемо чути Добру Новину. Ми хочемо бути впевненими в щасливому майбутньому і чутися в безпеці.

Нехай це Різдво дає надію і світло в наших серцях і щоб наше християнське привітання «Христос Рождається», мало місце в нашомі житті, бо з нами Бог.» - Із проповіді владики Петра.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336