Послання 2024

Пошук по сайту

У Львові відзначили 140 років від дня народження та 65 років від дня смерті блаженного Миколая Чарнецького

Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор у співслужіння з Єпархом Сокальсько-Жовківським Михаїлом, Екзархом Донецьким Степаном, Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким Ярославом, Єпископом-помічником Львівської Архиєпархії Володимиром, Єпископом-помічником Сокальсько-Жовківської єпархії Петром, протоігуменом Львівської провінції Згромадження Найсвятішого Ізбавителя (редемптористів) ієромонахом Володимиром (Борейко) та священнослужителями звершив Архиєрейську Літургію у храмі Святого Йосафата з нагоди 140-річчя від народження та 65-річчя від дня смерті блаженного священномученника Миколая Чарнецького.

СВІТЛИНИ

У своїй проповіді Архиєпископ Львівський Ігор звернув увагу вірних, які прийшли до храму, щоб розділити велич Божественної Літургії та спільно скласти молитви Богові й прохання про мир в Україні, на постать блаженного священномученника Миколая Чарнецького:

— Ви сьогодні бачите багатьох присутніх єпископів, яких запросила спільнота ченців редемптористів у особі отця протоігумена Борейка Володимира, щоб спільно молитися в ювілейні дати блаженного святителя Миколая. В цьому році звершуємо святкування 140-ої річниці від народження та 65-ої річниці від світлого упокою душі цього праведника. Він багато терпів за вірність Богові, святій Церкві та за любов до свого народу! Вірні багато знають про святителя Миколая Чарнецького, приходять сюди поклонитися його святим мощам, моляться до нього та за його посередництвом отримують духовні дари. Просімо в цього святого мужа Церкви, щоб він заступався перед Господом за наш народ та виблагав ласки завершення війни! І ти, пресвята Богородице, рятуй нас в цю тривожну пору!

Джерело

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336