Пошук по сайту

Владика Михаїл відвідав сімʼї військових, які вийшли з полону

У вівторок, 9 квітня 2024 р. Б., Преосвященний владика Михаїл, разом із о. Любомиром Яворським, патріаршим економом та о. Романом Семенюком, протопресвітером Жовківським, приїхали у с. Майдан, поблизу Крехова, де сімʼї звільнених полонених проходять ретрит.

Протягом 10 днів із ними працюють психологи, духівник о. Василь Кінах та аніматори. Важливою складовою цього відпочинку є духовність, через яку учасники можуть відкритися для інших та самі для себе.

Під час знайомства владика розповів про своє служіння у морських військах, а також про  покликання до служіння у сьогоднішньому дні. Єпископ поділився досвідом капеланського служіння, через що став цікавим співрозмовником для незламних воїнів, які почули батьківський голос.

«Ваша внутрішня, незламна і нескорена сила - налаштована на перемогу. Дякую, що ви дали себе знайти в нашому середовищі і хочете використати почуте у своєму житті, щоб йти далі.» - із слів владики.

Варто зазначити, що цей захід проводиться за фінансуванням Патріаршої фундації «Мудра Справа» під керівництвом о. Любомира Яворського.

Звертаючись до слухачів, о. Любомир коротко розповів про історію УГКЦ та про Божу силу, яка допомага Церкві вистояти, про праведного Митрополита Андрея Шептицького і його внесок в розвиток не лише Церкви, а й українського народу, а також про незламність Патріарха Йосипа Сліпого. У своєму слові священнослужитель зазначив про терпіння і випробування Церкви та за те, як у полон брали духовенство.

«Сьогодні Україна зранена людською душею. Ми бачимо, як люди вміють перемінити біль на силу, а рани на стійкість. Чекаємо перемоги - це пункт до якого треба йти, але ми в очікуванні тратимо час. Війна має два лиця - біль і солідарність і ми завжди маємо шукати у собі сили, щоб дивитись в очі.» - наголосив о. Любомир.

Після знайомства і коротких розважань всі присутні помолилися Господню молитву.

У цей день учасниками були виготовлені свічки, як символ світла, тепла і перемоги. Кожен з присутніх розповів про те, як їх виготовляв і яке значення має використання тих чи інших прикрас. Один із воїнів подарував свою свічку владиці Михаїлу.

Також кожен поділився своїми пережиттями відпочинку та висловив свої побажання, із яких одне спільне - переможний мир.

Пресслужба єпархії

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336