Послання 2024

build professional website

Пошук по сайту

У Радехові вшанували святого Миколая

У четвер, 9 травня 2024 р. Б., в день перенесення мощей св. Миколая Чудотворця з Мир до міста Барі в Радехівському храмі відбулося урочисте богослужіння, яке звершив єпарх Сокальсько-Жовківський Михаїл у співслужінні духовенства.

В часі Божественної Літургії Архиєрей виголосив проповідь, у якій розважив про життя святого Миколая, який був живим свідком Божих благодатей через свою віру, якою ділився з іншими через добрі справи, співчуття та допомогу і тим самим помножив її на цілий світ.

СВІТЛИНИ

“У сьогоднішньому дні відкриваємо життєдайну силу Ісуса Христа, який відкриває силу для світу. Господь своєю життєдайною силою поділився з нами, зі святими і апостолами.

 Святий Миколай був ділителем нескінченної доброти

Катехизм навчає, що Господь дає нам ласку, щоб ми на землі стали добрішими, щедрішими і розділяли цю радість, яку розділяє св. Миколай.

Церква дає покликання, щоб любов і довірʼя, яке нам Господь запевняє апостолам, що будете ще більші чуда робити, справдилося. Нас чекає чудо, щоб ми всі обʼєднані у вірі змогли відзискати втрачений мир в Україні і в нашій душі, щоб ми признали Христа так, як апостоли признали.

Миколай все своє віддавав, а Господь повертав йому сторицею. Тепер нас чекає це чудо. Ми хочемо, щоб за молитвами св. Миколая і Пресвятої Богородиці, зі щедрості Божої Ласки ми могли тривати і витримати в випробуваннях та отримати мир, найперше в наших серцях.

Ісус Христос своєю ласкою діє в наших серцях

Сьогодні це свято назнаменоване Христовим Воскресінням і ми зібралися у вірі Воскреслого Христа. Для нас покликанням є разом з Богом і святими зробити світ кращим, розвивати його, щоб він нас радував. Для нас Церква ставить велике завдання, вона разом з нами хоче пройти випробування.

Святий Миколай набув признання серед людей

 Ми сьогодні з вірою приймаємо його і перед його іконою з мощами складамо молитви, щоб він своєю небесною діяльністю міг кожного з нас торкнути, щоб ми могли втішатися вірою. Весь світ чекає нащого геройства, а наше геройство у доброчинності. 

Просімо сили, щоб ми нікого не минули в нашому серці, звідки виходить мир, не той, який світ може дати, а мир, який дає Бог.

Церква не перестає молитися до Пресвятої Богородиці, щоб досягти благодатної сили від Воскреслого Христа, щоб втішатися Церквою і життям. Ій ми довіряємо своє життя і життя цілої України і просимо, що Святий Миколай, який особливо почитав Пресвяту Богородицю у своєму житті, своєю добротою, в житті кожного з нас робив чудо.” - із проповіді Архиєрея.

На завершення богослужіння адміністратор парафії о. Володимир Царик склав слова подяки владиці Михаїлу за молитву і благословення, а також за служіння і батьківську любов, якою ділиться у своєму житті і служінні та запросив всіх взяти участь у великодніх гаївках на подвір’ї храму.

Пресслужба єпархії

 

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336